Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μειωμένη παραγωγή ροδάκινων-νεκταρινιών στην Ιταλία, αλλά με υψηλές τιμές

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Ismea, τα ροδάκινα και νεκταρίνια είναι λίγα φέτος στη γειτονική χώρα, αλλά εξαιρετικής ποιότητας. Όπως τονίζεται στην έκθεση, με μείωση 28%, η εφετινή εσοδεία ροδάκινων και νεκταρινιών, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ασυνήθιστη. Στην πραγματικότητα, επισημαίνεται στην ενδιαφέρουσα έκθεση, για να βρούμε μια παρόμοια ποσότητα, είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε 25 χρόνια πριν. Η μείωση των όγκων παραγωγής, όπως υπογραμμίζει το Ismea στην έκθεσή του σχετικά με τις τάσεις των φρέσκων φρούτων, οφείλεται μεταξύ άλλων στις δυσμενείς για τα εν λόγω προϊόντα καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα και ιδίως του ήπιου χειμώνα και των παγετών που ακολούθησαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Μετά από μια μάλλον αρνητική περίοδο δύο ετών για την αλυσίδα εφοδιασμού, ωστόσο, τα δεδομένα της εφετινής (2020) καμπάνιας δείχνουν ορισμένες στοιχεία, όπως η μείωση των εκτάσεων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Στα θετικά λογίζεται η παρουσία εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών, αναφέρεται στην έκθεση.

Μειωμένη σε σχέση με πέρσι η παραγωγή στην Ιταλία

Το Ismea αναφέρεται γενικά στον υπερβολικό, όπως τον χαρακτηρίζει, κατακερματισμό της ιταλικής αγροτικής παραγωγής, που έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη κερδοφορία σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της Ιταλίας, που είναι οι Ισπανοί. Επιπλέον, τονίζεται ότι οι Ισπανοί αγρότες μπορούν να αξιοποιήσουν την πρωίμιση των προϊόντων τους, που τους επιτρέπει να μπουν στις ευρωπαϊκές αγορές ήδη από τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της γενικής συρρίκνωσης της προσφοράς, η ιταλική αγορά ροδάκινων και νεκταρινιών στο χωράφι παρουσιάζει σημαντικές αυξήσεις τιμών (παραγωγού) τόσο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 όσο και σε σύγκριση με το μέσο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Οι αυξήσεις αφορούν όλους τους τύπους προϊόντων (ροδάκινα και νεκταρίνια, λευκό και κίτρινο πολτό) και όλες τις περιοχές παραγωγής που παρακολουθεί το Ismea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ