Quantcast

http://picasion.com/

Με μάσκα επιστρέφουν στις 7 Σεπτεμβρίου στα θρανία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Σε πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα προστασίας όπως η εκτεταμένη χρήση μάσκας, θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν σήμερα η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, η
Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID19. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου - όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου - να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.
Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.
Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Υπό συζήτηση η ηλικία για τη χρήση μάσκας

Μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτική συνέντευξη, η Υπουργός εξήγησε πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές. Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους Δήμους, και άλλα μέτρα. Διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. 

Υπογράμμισε ότι η  επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου». Σημείωσε πως θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Κεραμέως. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί, για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

6 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ??? Στις 10 Μαρτίου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανερχόταν στη χώρα μας σε 89. Αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων… Η απόφαση είχε να κάνει με δύο επιστημονικά δεδομένα που ετέθησαν στην επιτροπή και αφορούσαν την υψηλή μεταδοτικότητα του νέου ιού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους.
    Από τους ίδιους επιστήμονες μόνο σήμερα ανακοινώθηκαν 269 κρούσματα του ίδιου ιού στη χώρα, παρόλα αυτά αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία μάλιστα σε πλήρη σύνθεση των μαθητών κάθε τάξης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε 1 μηνα ανοιγουν,ας ελπισουμε τοτε να πεσουν στα παλια καλα μας νουμερα

      Διαγραφή
    2. Ἀρυσθέν ἐξ ἑτέρου, περί ἀξιοπιστίας ἀριθμοῦ «κρουσμάτων»:

      Σε 125 ανήλθαν χθες τα καταγεγραμμένα και βεβαιωμένα εγχώρια «κρούσματα» του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ δηλώθηκαν και άλλα 25, που αφορούν σε τουρίστες. Και για πρώτη φορά, λοιπόν, έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες, ο αριθμός των «κρουσμάτων» έπεσε κάτω από τα 200, στα 150 κρούσματα.

      Αλήθεια, πως το κατάφερε αυτό ο… τιτανοτεράστιος Κούλης Μητσοτάκης;

      Μ’ έναν πολύ απλό και σίγουρο τρόπο: έδωσε σιωπηρή εντολή στα μαντρόσκυλά του να μην κάνουν κανένα δειγματοληπτικό τεστ στα λιμάνια, σε όσους αδειούχους επιστρέφουν!

      Όπως, λοιπόν, μετέδωσε το OPEN TV, εχθές που επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά 19.200 ταξιδιώτες και στο λιμάνι της Ραφήνας 7.000, δεν πραγματοποιήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος στα λιμάνια!

      Και νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκ νέου την ερχόμενη… Κυριακή, αφού εν τω μεταξύ θα έχουν επιστρέψει όλοι οι εκδρομείς!

      Καταλάβατε τώρα πόσο αξιόπιστος είναι ο #ΕΟΔΥ, που όποτε θέλει βρίσκει «αυξημένα» και όποτε θέλει βρίσκει «μειωμένα» κρούσματα._

      Διαγραφή
  2. «Τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου», ἀλλά θέλει νά τά βάλῃ ΟΛΑ μάσκα - φούμωτρο. Ποῦ καί νά ἔπαιζαν καθοριστικό ῥόλο! Ρέ, τί ζοῦμε μ' αὐτούς τούς ἀφωρισμένους πού μπλέξαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλάβατε οτι ολες οι αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις τους είναι εξ αρχής σχεδιασμένες με σκοπό τη σύγχηση , το φόβο και την απελπισία των ανθρώπων; Παίζουν τέλεια το παιχνίδι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΦΟΒΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ