Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κορωνοϊός: 6η συνεχόμενη μέρα στον «χάρτη» με τα κρούσματα η Ημαθία

1 νέο ανακοινώθηκε σήμερα - 5 το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου - 21 από την 1η Αυγούστου
Καθημερινά στη λίστα με τα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 είναι τις τελευταίες ημέρες η Ημαθία. Ο Αύγουστος φαίνεται πως επιδημιολογικά δεν μπήκε καλά για τον νομό μας, αφού
από τις αρχές του μήνα μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 21 νέα κρούσματα. Από την 1η Αυγούστου ανακοινώνονται σχεδόν καθημερινά από 1 έως 4 κρούσματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν είτε στις υγειονομικές μονάδες της Ημαθίας, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια, είτε σε υγειονομικές μονάδες εκτός νομού. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί είτε παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του Νοσοκομείου Βέροιας και του ΕΟΔΥ, καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας.

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου ανακοινώθηκαν συνολικά 5 νέα κρούσματα, 3 την Παρασκευή 14/8, 1 το Σάββατο 15/8 και 1 ανακοινώθηκε σήμερα Κυριακή 16/8, φτάνοντας συνολικά στα 42 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας. 

Το ανησυχητικό είναι πως, όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στην Ημαθία, έχει πέσει ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων. Από την ιχνηλάτηση φαίνεται πως κάποιοι είχαν έρθει σε επαφή με ήδη γνωστό κρούσμα, κάποιοι είχαν ειστρέψει από διακοπές ενώ για κάποια κρούσματα είναι άγνωστη η πηγή μετάδοσής τους, με τις υγειονομικές Αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 217 νέα κρούσματα covid-19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 ήταν εισαγόμενα, ενώ ακόμα δύο νέους θανάτους, φτάνοντας συνολικά τους 228 θανάτους στη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ