Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΕΡΤ3: Μουσικό ταξίδι με τα αδέλφια Τσαχουρίδη

Μια διαφορετική προσέγγιση στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη μας χάρισε το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου η ΕΡΤ3 με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο και και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη. Η συναυλία, η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες στην ΑίθουσαΦίλων Μουσικής (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένα από την δημόσια τηλεόραση. Με φωνή και με δοξάρι οι δύο καλλιτέχνες από τη Βέροια παρουσίασαν μια ethnic μουσική διαδρομή πάνω σε μια επιλεγμένη ανθολογία τραγουδιών που είχαν προσεκτικά μελετήσει και δουλέψει από κοινού με τον συνθέτη.

Για πρώτη φορά ο Εύξεινος Πόντος συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη φωνή του Κωνσταντίνου και την ποντιακή λύρα του Ματθαίου. Η παράσταση κατάφερε να γεφυρώσει την Ανατολή και την Δύση. Ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα από τα ακούσματα και την εκτελεστική προσέγγιση των δύο αδελφών καθώς και τη συνθετική σκέψη του Μίκη! Από το ποντιακό μοιρολόι Πάρθεν η Ρωμανία μέχρι τη Ρωμιοσύνη μην τη κλαις και από τα Δακρυσμένα μάτια μέχρι Στα περιβόλια... η ιδιαίτερη αυτή μουσική προσέγγιση ξεδίπλωσε συνθέσεις του Μίκη που πάντα θα μας εμπνέουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ