Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η παράσταση «Έρως - Ήρως» στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Με δωρεάν είσοδο και προκράτηση θέσεων
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει για δεύτερη φορά στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» και παρουσιάζει σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την παράσταση: «Έρως - Ήρως» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00, στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας. Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις εδώ: digitalculture.gov.gr

«Είχε μάθει προ ημερών ότι η μάννα της την επανδρολογούσε μ’ ένα νοικοκύρηνστεργιώτην, από κει πέραν απ’ τα Εικοσιτέσσερα Χωριά. Πού τον ηύρε; Τάχα δεν υπήρχαν γαμβροί εις την πατρίδα, εις το ωραίονχωρίον, το παραθαλάσσιον; Και δεν ήτο αυτός, εις μεταξύ όλων, καλός γαμβρός; Διατίεβιάζετο η μάννα της; Αλλά διατί να υποπτεύση ότι εκείνη ήτο αυτή, η εύμορφη κόρη; Από πού κι ως πού; Τάχα δεν υπήρχον άλλαι νύμφαι; Όχι, δεν ηδύνατο να το πιστεύση ότι ήτον αυτή. Το Αρχοντώ είχε καιρόν.».

Το γνωστό διήγημα «Έρως-ήρως» που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1897, μιλά για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με κεντρικό χαρακτήρα τον Γιώργη, έναν νεαρό ναύτη, που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του την Αρχοντώ, τον κρυφό έρωτα του, και τον πλούσιο γέρο με τον οποίο μόλις την πάντρεψε με το ζόρι η μάνα της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νίκος Κουσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσολερίδης
Ηθοποιοί: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος

• Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο. Παρακαλούνται οι θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της ΕΦΑ Ημαθίας για την κίνησή τους στον χώρο και να μην μετακινούνται από την θέση τους.
• Την παράσταση θα παρακολουθήσουν μόνον όσοι έχουν εξασφαλίσει προκράτηση στον ηλεκτρονικό ιστότοπο που αναφέρεται παραπάνω και μόνον καθήμενοι.
• Κατά την προσέλευση και αποχώρηση των θεατών προς και από το αρχαίο θέατρο της Μίεζας είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας.
• Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μ. μεταξύ τους.
• Είναι υποχρεωτική η τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ