Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κικίλιας: Τέλη Δεκεμβρίου η πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα

3 εκατ. δόσεις σε 7 μήνες
Την ελπίδα πως στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν στην Ελλάδα αρχικά 700.000 δόσεις και στη συνέχεια σε έξι ακόμα μηνιαίες τμηματικές δόσεις, συνολικά 
3 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το εν λόγω εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, θα έρθει στην χώρα μας σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4, σημείωσε ο Υπουργός.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μονή ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είναι ατέρμονη προσπάθεια... Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ελπίδα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ενώ αναφορικά με τα νοσοκομεία της χώρα μας ανέφερε πως «ενισχύσαμε το ΕΣΥ με πάνω από 6.500 γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, είμαστε σε διαδικασία διπλασιασμού των ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους. Είναι αδύνατο να κρατήσουμε για πάντα στα σπίτια τους κλειδωμένους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι πρέπει να προστατέψουν και τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δεν τους έχουμε απέναντι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ σχετικά με τον εποχικότητα του νέου ιού, ανέφερε πως «Δεν είναι εποχικός ιός. Αυτό που πίστευαν οι επιστήμονες δεν βγήκε, δηλαδή ότι θα μαζευτεί λόγω ζεστής και υγρασίας».

2 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!...

    Ο ΠΥΤΙΝ ΤΖΑΜΠΑ, ΜΠΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά τό βάλετε ἐκεῖ πού βάλατε καί τά 16 ἑκατομμύρια ἐμβόλια πού παραγγείλατε γιά τόν ἄλλο κοροϊδοϊό (Η1Ν1) τῷ 2009.

    Καί πάλι θά λέτε ὅτι «αὐτό πού πίστευαν οἱ "ἐπιστήμονες" δέν βγῆκε». Ἐλπίζω ὅμως ὄχι χωρίς συνέπειες και αὐτήν τήν φορά._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ