Quantcast

http://picasion.com/

Εκτακτα μέτρα σε Πέλλα, Πιερία και Καρδίτσα

Περιοριστικά μέτρα ως προς το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και το πλαφόν στον αριθμό των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις εφαρμόζονται σε τρεις νέες περιοχές της χώρας, την Πέλλα, την Καρδίτσα, και την Πιερία λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερά πάνω από 200, ενώ χθες καταγράφηκαν στον ΕΟΔΥ τρεις νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλέον ο αριθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού Rt έχει ξεπεράσει το 1.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό όσων έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα σε 8.138. Ο αριθμός των θυμάτων της νόσου ανέβηκε σε 238, ενώ 28 ασθενείς νοσηλεύονταν χθες το απόγευμα διασωληνωμένοι. Δεκαεπτά κρούσματα χαρακτηρίζονται εισαγόμενα, ενώ από τα 192, τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. 

Στην Αττική εντοπίστηκαν 76 κρούσματα, και στη Θεσσαλονίκη 49, ενώ στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Πιερίας και Καρδίτσας, οι οποίες τέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, εντοπίστηκαν χθες 11, 5 και 5 κρούσματα αντίστοιχα. 

Από σήμερα και για δέκα ημέρες, στις περιοχές αυτές απαγορεύεται η λειτουργία χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, και ισχύει το ανώτατο όριο των 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ήδη ειδικοί κανόνες (εστιατόρια, θέατρα, σινεμά κ.ά.). 

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας καταγράφεται και στην τελευταία έκθεση του Κυβερνητικού Παρατηρητηρίου COVID-19, στο οποίο αναφέρεται ότι πλέον ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής του ιού Rt (αντικατοπτρίζει πόσα άτομα μολύνονται από ένα κρούσμα) έχει ξεπεράσει το 1. Υπενθυμίζεται ότι για να θεωρείται ότι μία επιδημία έχει ελεγχθεί θα πρέπει αυτός ο αριθμός να είναι κάτω από το 1.

Πληρότητα κλινών 20%

Σύμφωνα με την έκθεση, τις τελευταίες επτά ημέρες κατά μέσον όρο είχαμε στην Ελλάδα 219 κρούσματα έναντι 91 που ήταν το διάστημα πριν από τις 5 Αυγούστου. Οπως αναφέρεται στην έκθεση, «το τελευταίο μεσοσταθμικό επίπεδο των ημερήσιων κρουσμάτων αποτελεί νέο υψηλό ιστορικό, υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο που είχε καταγραφεί στις αρχές Απριλίου. 

Σε αντίθεση, ωστόσο, με την πρώτη φάση της πανδημίας, ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών κρουσμάτων είναι σημαντικά χαμηλότερος, από 48,6 έτη τον μήνα Μάρτιο σε 36,2 έτη τον μήνα Αύγουστο. Με άλλα λόγια, τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται (τα οποία ώς ένα βαθμό οφείλονται και στον αυξημένο αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται), αφορούν σε μεγάλο βαθμό νεότερες ηλικίες και ασυμπτωματικούς ή ήπια συμπτωματικούς ασθενείς. 

Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερη επιβάρυνση του συστήματος υγείας συγκριτικά με την περίοδο Απριλίου-Μαΐου σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ». Η πληρότητα στις κλίνες αυτές σήμερα είναι 20%.

7 σχόλια:

  1. Ήδη κατέφθαναν πολλοί από την Θεσσαλονίκη μετά τις 12 για ποτό στη Βέροια. Τώρα που έκλεισε η Πέλλα και η Πιερία προβλέπω κοσμοσυρροή. Δυστυχώς επόμενο θα είναι και η αύξηση των κρουσμάτων στη περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ κοροϊδοϊός μεταδίδεται περισσότερο τάς μεταμεσονυκτίους ὥρας; Καϋμό τὤχω νά βγῇ ἐπωνύμως ἕνας «εἰδικός» νά ἐξηγήσῃ μέ ὑγειονομικούς ὅρους εἰδικά αὐτό τό κατασταλτικό μέτρο τῆς ἀπαγορεύσεως λειτουργίας ἀπό 00:00 ἕως 07:00. Ποῦ κρύβονται οἱ «ἐπιστήμονες» πού συμβουλεύουν τήν κυβέρνησι; Γιατί δέν τούς τό ῥωτάει ἔστω ἕνας δημοσιογράφος; Ὅλοι ὄσοι τούς παίρνουν συνέντευξι στά κανάλια βαλτοί εἶναι; xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει πολύ μυαλό ότι μετά τις 12 μαζεύεται η ελαφρομυαλος νεολαια στα μπαρακια και για αυτό μεταδιδεται ευκολοτερα;

      Διαγραφή
  3. Καιμο το εχω να κοψεις τις λαλακιες σου αναρχοκουμουνι ψεκαζμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΠΙΑ... ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Hadjenikolaou δεν νομιζω να εχεις βγει ποτε μετα τις 9 απο το σπιτι σου με αυτες τις αρλουμπες που λες.. αστο καλυτερα πες καμια προσευχη και τραβα να μεταλαβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αδαημοσυνη σας, την γνωστική σας ανεπαρκεια και την αγνοια σας την μετατρεπεται σε προσωπική μομφή ενός ο οποίος εχει την αξιοπρεπεια και την εντιμοτητα παρόλο τους εκφοβισμούς για ποινικές διωξεις για αναρτησεις που δε συνάδουν με τις "πολιτικα ορθές" αποψεις ,να εκθετει τις αποψεις του.
      Επιπλεον,οσο δυνασθε βεβαια, προσπαθείτε να διαβάζετε, να ενημερωνεστε και να διευρυνετε τους ορίζοντές σας προκειμενου να παραθέτετε τις τεκμηριωμενες αποψεις σας και να μη καταφευγετε σε λαϊκισμούς.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ