Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Χορήγηση από τους δήμους μέσω επιχορήγησης 5,2 εκ. ευρώ
Την απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων, αποκάλυψε ο 
Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν, μέσω της αυτοδιοίκησης, με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών. Πρόσθεσε πως θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. 

5,2 εκ. ευρώ προς όλους τους δήμους

Λίγη ώρα αργότερα ο κ.Θεοδωρικάκος έκανε μία ανάρτηση στο twitter και ανέφερε πως θα δοθεί στους δήμους ειδική έκτακτη επιχορήγηση 5,2 εκ. ευρώ.



Υποχρεωτική η μάσκα μόνο μέσα στις τάξεις

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα». 

3 σχόλια:

  1. στα οικονομικα λεμε οτι δωρεαν γευμα δεν υπαρχει... καποιος εργαστικε για να το κανει.
    θα πληρωθει απο το δημοσιο δηλαδη εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πληρώνεις στο δημόσιο περισσότερα από αυτά πού εισπράττεις, τότε ΝΑΙ, από εμάς θα πληρωθούν. Ας είναι όμως γιατί είναι για το καλό όλων.

      Διαγραφή
  2. Γιατί προκαλεί τόση έκπληξη ο τίτλος; Δηλαδή αν δε φροντίσει το κράτος για όλα όσα πρέπει να υπάρχουν σε ένα σχολείο, ποιος θα φροντίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ