Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δείτε ένα όμορφο ντοκιμαντέρ για την Ημαθία

Εδώ χτυπάει η καρδιά του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου
«Η γη της Ημαθίας είναι ένα απέραντο μουσείο. Η κάθε πέτρα της αφηγείται μια ιστορία από το παρελθόν. Ο πολιτικός πλούτος της κατά το παρελθόν προσέλκυσε διάφορους λαούς και φύλα. Εδώ στους πρόποδες της
οροσειράς των Πιέριων, στη σημερινή Βεργίνα, οι Μακεδόνες, ένα φύλο Ελληνικό, συγγενικό με τους Δωριείς, εγκαθίδρυσαν την πρωτεύουσά τους τις Αιγές και η Ημαθία έγινε η καρδιά του Μακεδονικού Βασιλείου». Με αυτά τα υπέροχα λόγια ξεκινάει ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντές - αφιέρωμα για την περιοχή μας που προβλήθηκε στην ΕΡΤ3. 

Μέσα σε 15 λεπτά, γίνεται εκτενής αναφορά, στις σπάνιες ομορφιές του τόπου μας, το μουσείο της Βεργίνας, την Παναγία Σουμελά, τον Αλιάκμονα και γενικότερα την πολιτιστική κληρονομιά, αλλάκαι τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Δεν παραλείπει να παρουσιάσει τα Χιονοδρομικά μας Κέντρα του Σελίου και των 3-5 πηγαδιών. 


Δείτε το video:

2 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά ένα όμορφο ντοκιμαντέρ, αν και έχουν περάσει από τότε πάνω από 25 χρόνια!Το είχαμε ετοιμάσει σαν Γραφείο Τουρισμού της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με τον δημοσιογράφο της ΕΤ3 Γρηγόρη Γκίνο, με λήψεις από ελικόπτερο και πολλές ώρες επίγειων λήψεων, με τρέξιμο πολλών ημερών και χρόνου για να καλύψουμε τόσο όλη την Ημαθία και τα τουριστικά της ενδιαφέροντα αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου. Το ντοκιμαντέρ είχε αναπαραχθεί σε dvd και στα Αγγλικά και το χρησιμοποιήσαμε για την τουριστική προβολή της Ημαθίας σε Εκθέσεις, δημοσιογράφους, ταξιδιωτικά πρακτορεία κ.λ.π. Για την εποχή τότε όντως ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο φίλε Γεώργιε , αυτά μένουν καθώς και η καλλιέργια αυτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ