Quantcast

http://picasion.com/

Άμεση αποζημίωση των παραγωγών ζήτησε ο Βοργιαζίδης

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές Ημαθίας, έστειλε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, σχετικά με την ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας «Θάλεια», που είχε πλήξει πριν από λίγες ημέρες την Ημαθία. Αναλυτικά η επιστολή: «Το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας "Θάλεια" που σάρωσε τη χώρα στις αρχές Αυγούστου προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής μας. Οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν καταστροφές σε όλες τις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής και ειδικά στη ροδακινοπαραγωγή.

Στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγοί του Δήμου μας, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ροδακίνου (Ρωσικό εμπάργκο, υψηλό κόστος παραγωγής, κορωνοϊός, κ.λ.π.), το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας "Θάλεια" έφερε τους παραγωγούς σε οικονομικό αδιέξοδο.

Είμαστε συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και ζητάμε την άμεση και πραγματική αποζημίωση των αγροτών, δεδομένου ότι η τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στην αγροτική παραγωγή δεν αντέχει για άλλη μια χρονιά τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες».

7 σχόλια:

  1. Μη σπάσει κανένα νύχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανδρος και εβερτ χαθηκε ολη η παραγωγη. Κσλες οι δηλωσεις αλλα πρεπει να πιρσουν και με αλλους τροπους γιατι ο χειμωνας θα ειναι βαρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επέκταση δασών=ακραία καιρικά φαινόμενα, άμα δεν υπάρχει κεντρική απόφαση για έλεγχο των δασών θα δούμε και μουσώνες σας λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα να κόψουμε τα δάση να τα κάνουμε Σαχάρα και οικόπεδα για να μην βρέχεστε εσείς και να κονομίσετε εσείς και οι εργολάβοι από τα οικόπεδα και τις ανεμογεννήτριες.
      (Υ.Γ. το τεστ για COVIT 19 το έκανες ; )

      Διαγραφή
    2. φίλε 2:12 η βλάστηση προκαλεί υετο και ραγδαιοτητα. αρα ασε τις εξυπναδες και δες την πραγματηκοτητα. τα δαση χρόνω συν το χρόνω εγκαταλειπονται-εγκαταληφθηκαν(υπαιθρια βοοτροφια και ελαχιστοποιηση ξυλευσης λογω πετρελαιου κτλπ) με αποτελεσμα να εχουν καλυφθει τεραστιες εκτασεις που ηταν γυμνες πριν 30-40 χρονια.
      εκτός αν σου αρέσει να ζεις μέσα σε παρατεταμένη υγρασία όπως τα φίδια και οι νυχτερίδες.

      Διαγραφή
    3. Η θέση σας "μπάζει" σε δύο σημεία. Ειδικά, στην Ημαθία οι ροδακινιές συγκεκριμένα πριν το 1990 κάλυπταν πολύ μεγαλύτερη έκταση σε σχέση με σήμερα. Επειδή μάλιστα τα υποκείμενα ήταν διαφορετικού είδους, τα δέντρα ήταν πολύ πιο αναπτυγμένα. Σε βάθος δεκαετιών, το μικροκλίμα του νομού δεν έχει ουσιαστικά μεταβληθεί, εάν εξαιρέσουμε μια τάση ανόδου της μέσης θερμοκρασίας, τάση η οποία ακολουθεί το γενικότερο παράδειγμα. Επιπλέον, οι δενδρώδεις καλλιέργειες εξ ορισμού φιλτράρουν μεγαλύτερες ποσότητες CO2, όπως και ακτινοβολίας, άρα γενικά βελτιώνουν το κλίμα μιας περιοχής. Τα ποσοστά υγρασίας είναι πολύ υψηλότερα σε καλλιέργειες, που έχουν μεγάλη ανάγκη σε νερό(πχ καλαμπόκι, βαμβάκι, ρύζι). Τα δέντρα, γενικά, έχουν μέτρια ανάγκη σε νερό, ενώ έχουν και την ιδιότητα απορρόφησης ατμοσφαιρικής υγρασίας. Συνεπώς, μόνο όφελος αποδίδουν στο υδατικό αποτύπωμα της περιοχής. Από την άλλη, όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν το γεγονός, ότι η εν λόγω καλλιέργεια έχει αποδειχθεί στην πράξη ασύμφορη οικονομικά, επομένως απαιτείται η πλήρης εξαφάνιση της από τον νομό μας.

      Διαγραφή
    4. φακελος ροδακινα αρωστιες υγρασιας μουχλες μουμιοποιηση και εσεις συνεχιζετε να επιμένετε. ενας δασος παραγει υγρασια και τους αναλογους υδρατμους με αποτελεσμα την βροχη κατ'αναλογια.μονο φωτο του παρελθοντος θα σας πεισουν πως ηταν τα βουνα οχι της ημαθιας αλλα ολης της χωράς και της ευρωπης. και οτι το κλιμα αλλαζει απο την υπερπροστασια της φυσης και οχι απο την μη. τοπικα ο πλανητης εχει τεραστιες μολυνσεις αλλα γενικα τα δαση επεκτεινονται.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ