Quantcast

http://picasion.com/

Χρηματοδότηση 650.000€ από το Πράσινο Ταμείο για χώρο πρασίνου στην οδό Ηρακλέους

Από την διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης Κτηματολογίου και Περιουσίας του δήμου Βέροιας ανακοινώθηκε πως στο πλαίσιο των ενεργειών που ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, με σκοπό να τους διαμορφώσει και να τους παραδώσει ελεύθερους προς χρήση στους δημότες, υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις Πόλεις 2013». Η πρόταση αξιολογήθηκε ως προς την πληρότητα της και εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση προς τον Δήμο Βέροιας, ύψους 650.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την απόκτηση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή της οδού Ηρακλέους, συνολικού εμβαδού 2.800 τμ. που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου 487 της πόλης Βέροιας, που είναι χαρακτηρισμένο ως «χώρος πρασίνου». Σήμερα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημίωσης ύψους 285.633,58 ευρώ σε δύο από τις πέντε ιδιοκτησίες του οικοδομικού τετραγώνου, συνολικού εμβαδού 1.670,84 τμ.

Ο Δήμος Βέροιας θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες διαμόρφωσης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, κατασκευάζοντας υποδομές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

4 σχόλια:

  1. Τόσα πολλά χρήματα που θα τα ρίξουν εκεί πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Δήμαρχε, αλλού προεκλογικά υποσχεθηκες αρδευτικές υποδομές ,και αλλού τα λεφτά τρέχουν σαν την βροχή, μην ξεχνάς οτι μετα την μέρα έρχεται η νύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .κοιτάξτε στο google maps...δειτε που σκορπάνε τα λεφτά...στα κατσάβραχα.. η περιοχη ειναι αναμεσα σε δυο αλση...πεζοδρομια δεν βλεπω να υπαρχουν...βασικες υποδομς δηλαδη....δρομους 4 μετρων χωρις πεζοδρομια... και θα φτιαξουν κοινοχρηστουσ χωρους ντεμεκ...αντε γκρεμισε καμια μαντρα να κανεις κανα πεζοδρομιο... κανε καμια αναπλαση καλυτερα σαν αυτης την βεροιας (τρομαρα σας), εχεις παρει το KNOWHOW απο την χαρουλα...ΑΞΙΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραπέρα είναι ακόμα πιο ημιάγρια η περιοχή και θα έπιαναν πιο πολύ τόπο τα δύο τρίτα ενός εκατομμυρίου ευρώ για πέταμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ