Quantcast

http://picasion.com/

Ζητούν από την Δευτεροβάθμια να ανακαλέσει την απόφασή της

Για την χωροταξική κατανομή μαθητών της 1ης τάξης των Λυκείων Βέροιας
Επιστολή προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και κοινοποίηση στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας - 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας - 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας με θέμα «Χωροταξική Κατανομή
Μαθητών» απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας. Διαβάστε αναλυτικά: 

«Προ μερικών ημερών το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τη διευκόλυνση των γονέων των μαθητών των Γυμνασίων της χώρας και για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του, προχώρησε στην ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών. Έτσι χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι γονείς, μόνο με μερικά «κλικ» στον υπολογιστή, έγινε η εγγραφή των μαθητών και πιο συγκεκριμένα των τελειόφοιτων της 3ης τάξης των Γυμνασίων της χώρας στα αντίστοιχα Λύκεια.

Μέχρι εδώ όλα καλά, σύγχρονα και εξυπηρετικά για γονείς και μαθητές.

Σε αυτό το σημείο όμως κάποιοι «φωστήρες» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν και να ενημερωθούν, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις των νόμων και ίσως εξυπηρετώντας σκοπιμότητες αδιάφορες προς τον σκοπό του φορέα τους, δηλαδή της «εκπαίδευσης», αποφάσισαν να αλλάξουν τη Χωροταξική Κατανομή των Μαθητών της 1ης τάξης των Λυκείων της Βέροιας.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών της 3ης τάξης του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας, το οποίο κατοικεί σε γειτονικές οδούς, δεν θα φοιτήσει την επόμενη σχολική χρονιά στο συστεγαζόμενο 2ο Λύκειο Βέροιας. Τα παιδιά αυτά σύμφωνα με τους ως άνω αρμόδιους θα πρέπει καθημερινά, για να φτάσουν στις στάσεις επιβίβασης, να διανύουν περπατώντας μία απόσταση ίση ή ακόμα και μεγαλύτερη με την απόσταση που θα χρειαζόταν μέχρι να φτάσουν στο 2ο Λύκειο (Γιοτζαλίκια) και από εκεί να παίρνουν λεωφορείο για να μεταβούν στο 1ο Λύκειο (Πανόραμα).

Δηλαδή, ενώ υπάρχει σχολείο «πλησίον» της κατοικίας τους, στο οποίο μπορούν άνετα να μεταβούν περπατώντας, υποχρεώνονται να φοιτήσουν σε σχολείο στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν με λεωφορείο, επιβαρύνοντας έτσι τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό από τον οποίο επιδοτούνται μερικώς τα σχολικά δρομολόγια.

Κατόπιν αυτών και αντιλαμβανόμενοι ότι θα βρείτε σίγουρα επιχειρήματα να δικαιολογήσετε την απόφασή σας, καλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανακαλέσει την απόφασή της, να αποσύρει το χωροταξικό, να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των αρμοδίων οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα της νέας Χωροταξικής Κατανομής των μαθητών του συγκεκριμένου Σχολείου, που μαζί με την προϊστάμενη αρχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία και επικύρωσε την ως άνω Κατανομή έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση περίπου 70 μαθητών/τριών και των οικογενειών τους, χωρίς να έχει υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αναστατώνοντας έτσι γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες.

Ζητούμε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ως Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο για τη διερεύνηση και τελικά ανατροπή της νέας επιεικώς παράλογης Χωροταξικής Κατανομής Μαθητών.

*Θα θέλαμε να πούμε, Μετά Τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας
Για το Δ.Σ. Ευθυμιάδης Αναστάσιος - Πρόεδρος

6 σχόλια:

  1. Συγγνώμη αλλά αυτό ισχύει από παλιά. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι μαθητές που μένουν στο ρολόι και τις γύρω περιοχές πάντα πήγαιναν στο 1ο λύκειο. Προς τι αυτή η ανακοίνωση δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρεται η ανακοίνωση σε αυτούς που μένουν στην περιοχή του Ωρολογίου, αλλά σε περιοχές κοντά και κάτω από τα Γιοτζαλίκια, που από το 1ο Γυμνάσιο πηγαίνουν στο 1ο Λύκειο, ενώ το σπίτι τους βρίσκεται πολύ κοντά στο 2ο Λύκειο που συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο. Λίγο κουτό δεν είναι; Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, βάζουν και λίγο το χεράκι τους οι Διευθυντές για να συμβεί αυτό. Ας επιληφθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί αλλιώς θα έχουμε ξεσηκωμούς καλοκαιριάτικα.

      Διαγραφή
  2. Στο 1ο γυμνάσιο και μετέπειτα 2ο λύκειο πήγαιναν και άλλοι μαθητές και όχι μονο αυτοι απο το ρολόι, όπως περιοχές Ομήρου (γειτνιάζει με τα Γιοτζαλικια), Καπετανίδη, Ακρόπολη, άκρως αντίθετα δηλαδή απο Πανόραμα. Με τον νέο σχεδιασμό αντί να πάνε στο 2ο (γιοτζαλικια) αναγκάζονται να μετακινούνται στο 1ο (πανόραμα)... Τι εξυπηρετεί αυτός ο σχεδιασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καποιοι ασχολουνται με μικροπραγματα και ασημαντότητες ενω υπαρχουν σοβαρα και δυσκολα προβληματα τοσο στην εκπαιδευση οσο και στη ζωη μας γενικοτερα. μηνα ασχολειστε με το τιποτα γιατι σε λιγο καιρο τα παιδια μας θα περασουν σε καποια σχολη στη ροδο ή στην κρητη και τοτε θα δουμε το ποσο κοντα ή μακρια ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή να καταπιούμε αμάσητο τον ξαφνικό παραλογισμό να πρέπει από του χρόνου να πηγαίνουν τα παιδιά μας με αστικό μακρύτερα, ενώ υπάρχει πλησιέστερο σχολείο, και σ' αυτό, το πλησιέστερο, φοιτούσαν τόσα προηγούμενα χρόνια οι απόφοιτοι του γυμνασίου μας; Γιατί; Ποιους βολεύει αυτή η δική μας ταλαιπωρία; Και επειδή είναι πιθανόν να ταλαιπωρηθούμε και στο μέλλον, πρέπει να ταλαιπωρηθούμε και να αιμορραγήσουμε οικονομικά από τώρα (ώστε να δυσκολευτούμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον); Ωραία λογική!

      Διαγραφή
    2. εάν νομίζεις ότι είναι μικροπράγματα και ασημαντότητες επιπλέον 25 ευρώ το μήνα από κάθε οικογένεια και άλλα τόσα από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς λόγο, τότε να σου δώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό να μου βάζεις εσύ τα 25 ευρώ κάθε μήνα

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ