Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Βέροιας ζητάει ο Τσαβδαρίδης

Την άμεση άρση της Απόφασης του Υπουργείου Υγείας που περιορίζει τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γεν. Νοσοκομείου Βέροιας μόνο για το Γ΄ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2020 – 2021, ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Με σχετική σημερινή Επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια την οποία και κοινοποίησε τόσο στον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και στον υπογράφοντα της σχετικής Απόφασης (Αρ.πρωτ. Γ6α/Γ.Π.38396 ΦΕΚ 2881/Β΄/10-7-2020) Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει την απόλυτη αντίθεσή του στον υποβάθμιση της λειτουργίας του ΔΙΕΚ, το οποίο, όπως υπογραμμίζει, λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 έως σήμερα, έχοντας συνδράμει τα μέγιστα στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας στον Ν. Ημαθίας.

Καλεί δε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πράξει τα δέοντα τονίζοντας ότι η συνέχιση της λειτουργίας - ως έχει - του ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας όχι μόνο θα αποτελέσει δικαίωση για το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που διαθέτει αίσθημα υψηλής ευθύνης αλλά θα καταδείξει και τον προσήκοντα σεβασμό στις υγειονομικές ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού, που επ’ ουδενί δεν πρέπει να υποβαθμιστούν πολλώ δε μάλλον εν μέσω πανδημίας.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσαβδαρίδης είναι η εξής:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε.Κ του Γ.Ν ΒΕΡΟΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Ενόψει της πρόσφατης απόφασης του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας (Αρ. πρωτ. Γ6α/Γ.Π.38396 ΦΕΚ 2881/Β΄/10-7-2020) περί λειτουργίας ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 δυνάμει της οποίας διατηρείται σε πλήρη λειτουργία μόνο ένα υποσύνολο σχολών, περιορίζοντας τις υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και το ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Βέροιας σε εγγραφές/κατατάξεις μόνο για το Γ΄ εξάμηνο, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω:

Το ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 έως σήμερα, ως παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας. Ετησίως φοιτούν δωρεάν κατά μέσο όρο 40 καταρτιζόμενοι, ενώ στα 33 χρόνια λειτουργίας του έχουν συνολικά αποφοιτήσει περισσότεροι από 600 Βοηθοί Νοσηλευτές. Η πλειοψηφία των αποφοίτων απασχολείται σε δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία προσφέροντας υπηρεσίες σε όλους τους χώρους της υγείας, όπου απαιτείται νοσηλευτική φροντίδα.

Το ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας λειτουργεί με άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που διαθέτει αίσθημα υψηλής ευθύνης, καθιστώντας την εκπαιδευτική διαδικασία γόνιμη και παραγωγική. Η προσφορά του ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας είναι σημαντική τόσο για το ίδιο το Νοσοκομείο όσο και για την ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας. Παράλληλα, η παρουσία των καταρτιζόμενων στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό την έμπειρη καθοδήγηση και επιτήρηση των εκπαιδευτών, αποτελεί ομολογουμένως μια δυναμική και απαραίτητη παρουσία στο χώρο του Νοσοκομείου.

Κύριε Υπουργέ, εκφράζοντας την ευρύτερη βούληση για τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής αλλά και το μεράκι από μέρους των εκπαιδευτών, σας ζητώ να πράξετε τα δέοντα.

Παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε αλλαγή της παραπάνω απόφασης, ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο αλλά και το αναγκαίο για τον τόπο μου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ρημάξει από την κατάργηση διαφόρων κρατικών δομών, απαραίτητων για την διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας, και της ανάπτυξης.

Η λειτουργία της σχολής και στο Α εξάμηνο και στο Γ εξάμηνο είναι απαραίτητη για την μελλοντική στελέχωση του Νοσοκομείου Βέροιας. Σε αντίθετη περίπτωση η απώλεια για την κοινωνία της Ημαθίας, αλλά και για το νοσοκομείο Βέροιας θα είναι τεράστια.

10 σχόλια:

 1. Σταματήστε να σέρνετε μια χώρα προς τον "ερασιτεχνισμό" (για λίγους προσωπικούς ψήφους...) και δώστε της την δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με επαγγελματίες-στελέχη και στην υγεία, βγαλμένα από τις σχετικές σχολές υψηλού επιπέδου και όχι από τα ΙΕΚ αυτά τα οποία, μπορεί κάποτε να προσέφεραν βοηθούς νοσηλευτών, όταν τους είχε ανάγκη το σύστημα υγείας, επειδή δεν είχε τότε τις κατάλληλες σχολές, αλλά σε καμία περίπτωση σήμερα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν (ούτε στο ελάχιστο) τα τριτοβάθμια υγειονομικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η χώρα έμεινε πίσω τόσα χρόνια διότι προτιμούσε τους "δικούς μας ερασιτέχνες..." από τους επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα.
  Μην συνεχίζετε αυτό το "έγκλημα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε μια δημοσίευση λίγο πριν για την κάλυψη των 2.250 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών, λέει ο Υπουργός,
  «Στόχος μας είναι η επιστημονική αναβάθμιση του ρόλου των νοσηλευτών και η ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη διαδικασία κάλυψης των 2.250 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη..."
  Να με συγχωρείς κύριε Βουλευτή αλλά αυτό που λέει ο Υπουργός δεν γίνεται με τέτοιες σχολές που θες να διατηρήσεις. Μπορεί εσύ να έχεις κάποιους ψήφους εκεί αλλά η χώρα πρέπει να γίνει καλύτερη, το λέει και ο Υπουργός.
  Σε τέτοια θέματα η χώρα μπαίνει πάνω από την ψήφο, νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα Νοσοκομεια έχουν άμμεση ανάγκη από εξειδικευμένους και έμπειρους Νοσηλευτές όπως είναι αυτοί που αποφοιτούν από τα ΔΙΕΚ των Νοσοκομείων με πρακτική κατάρτιση έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά ; Εδώ για να βρεθούν άτομα να φοιτήσουν στη σχολή ψάχνατε από χωριό σε χωριό και από γειτονιά σε γειτονιά νεαρά άτομα ψέμα είναι ; Μόνο και μόνο για να κρατήσουν κάποιοι τις θέσεις τους.
   Έτσι δημιουργείς νοσηλευτές, παρακαλόντας δεξιά και αριστερά; Έτσι κτίζετε εσείς την υγεία ; Άντε να μαζευτούμε λίγοι να κάνουμε κανένα μάθημα για την νοσηλεία, να τα κλείσουμε τότε όλα τα σχετικά ΑΕΙ και ΤΕΙ και να έχουμε μόνο τα ΙΕΚ.
   Σοβαρευτείτε και φροντίστε να είστε και εσείς στην Ελλάδα που αλλάζει.

   Διαγραφή
 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τις Σχολές των Νοσοκομείων από ΕΠΑΣ σε ΙΕΚ και η Νέα Δημοκρατία τις κλείνει.Άρα ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κ.Μητσοτάκη ανοίγουμε Σχολεία και δεν κλείνουμε.
  Συγχαρητήρια Κ.Τσαβδαρίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μεγάλη η συνεισφορά στον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης.Έκλεισε τη Σχολή του ΔΙΕΚ Νοσοκομείου Ημαθίας.
  Αυτοί είναι ικανοί να κλείσουν και τα Νοσοκομεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε Πρωθυπουργέ ΓΙΑΤΙ κλείσατε τη Σχολή του ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Βέροιας;Η Ημαθία απαιτεί υπεύθυνη απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μη μιλάς εκ μέρους της Ημαθίας, να μιλάς για τον εαυτό σου.
   Οι υπόλοιποι ξέρουμε και θέλουμε υπεύθυνες σπουδές νοσηλευτών στα ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όχι σε απαρχαιωμένες τοπικές σχολές.

   Διαγραφή
 8. Δεν βαριέσαι... Μάζευε κι ας είναι και ρώγες(ψηφοφόροι)..…!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ