Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θέλεις να πετάξεις στρώμα, έπιπλα, κλαδιά; Μη τα βγάζεις στον κάδο!

Από το δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κλπ), τα μπάζα και τα κλαδιά απαιτούν ειδική διαχείριση και για το λόγο αυτό επικοινωνούμε πάντα με την υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 2331350634 & 2331350595 για να καθοριστεί η μέρα συλλογής
τους ή ο τρόπος διαχείρισής τους, δηλαδή κλείνουμε «ραντεβού» με την υπηρεσία. Η συλλογή από την υπηρεσία αφορά μόνο μικροποσότητες διαφόρων υλικών όπως, 1-2 έπιπλα ή έως 5 μικρά τσουβάλια μπάζα ή 1-2 στρώματα, ή 2-3 δεμάτια κλαδιά, κλπ και δεν αφορά σύνολο οικοσυσκευών, υλικά καθαρισμού σπιτιών – κοινοχρήστων χώρων οικοδομών και παντός τύπου ανακαινίσεων κατοικιών, για τα οποία θα πρέπει να απευθύνεστε σε ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν άδεια συλλογής και μεταφοράς των εν λόγω υλικών. 

Η μεταφορά μικροποσοτήτων από ογκώδη αντικείμενα, μπάζα ή κλαδιά μπορεί να γίνει με ιδιωτικό μέσο, κατόπιν όμως συνεννόησης με την υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να υποδειχθεί ο χώρος της προσωρινής συγκέντρωσής τους.

Τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κλπ), τα μπάζα και τα κλαδιά δεν τα αφήνουμε, δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, στα πεζοδρόμια ή σε πλατείες διότι αποτελεί αυθαίρετη απόρριψη αποβλήτων και επιφέρει πρόστιμα το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, κυμαίνεται από 50€ έως 500€.

Επίσης απαγορεύεται η απόρριψη αποβλήτων οιασδήποτε μορφής και σύστασης σε ανοικτούς, έστω και ιδιόκτητους χώρους, σε κοινόχρηστους χώρους, σε ρέματα, κλπ, διότι προκαλεί υποβάθμιση στο περιβάλλον και επιφέρει πρόστιμα το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, κυμαίνεται από 200€ έως 2.000€.

Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή, δημιουργούμε την πόλη που ο καθένας μας οραματίζεται μέσα από απλές καθημερινές πράξεις.

Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο….»

10 σχόλια:

  1. Ναι εντάξει. Ωραία όλα αυτα αλλά, εγω δε γουστάρω. Θελω να τα βγάζω όποτε με βολεύει. Να τα αφήνω όπως και όπου με βολεύει. Τρεχει τίποτε; Ετρεξε ποτε τίποτα; Θα μου τραβήξουν το αυτί; Θα μου κόψουν το νερό απ το αυλάκι; Τροφή για κουβέντα όλο το παραπάνω ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ λάθος , η ενημέρωση αυτή υπήρχε εδώ και τριάντα χρόνια!Κάποτε θα πρέπει να σεβαστούμε και μάλιστα θα πρέπει ο Δήμος να εφαρμόσει τον κανινισμό και να επιβάλλει τα πρόστιμα! Φίλε αίσαι λάθος , δεν ανήκεις στο σύνολό και δεν βοηθάς , βοηθάς μόνο στην ψήφο με αποτέλεσμα να αποκτάς τσαμπουκά ....όχι... ρε φίλε μου ...δεν είναι έτσι τα γεγονότα , σε άλλη χώρα θα έλεγες και συγνώμη !

      Διαγραφή
    2. Εσύ είσαι πνεύμα αντιλογίας και θέλεις να πηγαίνεις κόντρα!!! Μπορούμε από δω και πέρα να πετάμε στους κάδους κλαδιά και μπάζα και να δω που θα πετάμε τα σκουπίδια!!! Κι εγώ γουστάρω να πετάω τα σκουπίδια μου έξω από το σπίτι σου αλλά δεν το κάνω επειδή σε σέβομαι σαν άνθρωπο!

      Διαγραφή
    3. Εγώ τι λέω , από την Καστανιά είσαι , εγώ συμφωνώ με αυτά που γράφει ο Δήμος , δεν σε πάω κόντρα και μη λαϊκίζεις , εντάξει , δες τι έγραψες και τι απάντησα (είδα και τα μικρά λάθη μου) !



      Διαγραφή
  2. Επίσης εκτός από αυτό το πρόστιμο ας βγουν να γράψουν όλους που έχουν γλάστρες και κολωνακια μπροστά στις πολυκατοικίες και κόβουν θέσεις παρκαρίσματος... ειδικά στο κέντρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω οραματίζομαι την πολη μου καθαρή, χωρίς αδέσποτα, χωρις περιττώματα στα πεζοδρόμια και με παρτέρια με λουλουδια ( οχι μονο κατα μηκος της Μητροπολεως),οχι κακοποιημενες τις αγαπημενες πλατειες ( Πλατρια Ωρολογιου κσι φυσικα πλατεια Ελιας), ειναι ομως εφικτο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ποτέ αυτός ο λαός αποκτήσει παιδεία....
    Και οι πολίτες που πετάνε όποτε θέλουν τα ογκώδη αντικείμενα αλλά και ο δήμος που δεν απαντάει για συνενόηση για την αποκομιδη τους.
    Η νοοτροπία του χωρικού δεν πρόκειται να βγει ποτέ από μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛ. ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΑ ΚΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΉ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α πολυ ωραια ας περασουν μια βόλτα απο τη γειτονια μου να πεσει ενα 10.000 χιλιαρο πρόστιμο ετσι για πλακα. Μωρε ποιος νοιαζεται οσα τηλεφωνα και να βαλουν. Ενας συνειδητός άνθρωπος δεν θα το εκανε οπως κ να χει! Και να ηταν μόνο τα ογκώδη μπάζα. Μια τοσο μικρή πολη μεσα στη βρωμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι πρωτοι και καλυτεροι αδιαφοροι οι ιδιοι οι κατοικοι αυτης της πολης, απ το μπαλκονι τους να βγουν τα σκουπιδια κι ας ειναι οπου να 'ναι,καταντια!! εχουμε την πολη που μας αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ