Quantcast

http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: «Θα μείνω στο πλευρό των αγροτών»

Από το Βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και κατόπιν των εισηγήσεων του συναρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ.
Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται με χρηματοδότηση των 35εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή θα κατευθυνθεί προς την εξόφληση της εκκρεμότητας του λοιπού 35% των αποζημιώσεων, για ζημιές του έτους 2019 και εν μέρει του 2020, προς τους δικαιούχους αγρότες. Σημειώνεται δε, ότι η πληρωμή των οφειλών αναμένεται να είναι άμεση, καθώς η εξόφληση αυτών εκτιμάται εντός των 30 ημερών.

Περαιτέρω, γνωστοποιείται ότι έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΤ, οι διατάξεις του οποίου σηματοδοτούν την πολυπόθητη αναμόρφωση του Κανονισμού, και συγκεκριμένα επιφυλάσσουν ταχύτερες διαδικασίες αποζημιώσεων, προκειμένου να αποφεύγονται οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Πρόκειται για την ικανοποίηση, τόσο προεκλογικών, όσο και μετεκλογικών αιτημάτων του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα, ο οποίος τα έχει θίξει με κοινοβουλευτικές και πολιτικές παρεμβάσεις του προς την πολιτική ηγεσία. 


Σύμφωνα με δήλωση του: « Το πρώτο βήμα έγινε και ο αγροτικός κόσμος θα λάβει αυτά που δικαιούται. Από την πλευρά μου, νιώθω ικανοποίηση και χαιρετίζω αυτή την απόφαση, ιδιαίτερα εν όψει μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας για την αγροτική κοινωνία. Η άμεση και δίκαια αποζημίωση των αγροτών παραμένει το μεγάλο ζητούμενο και δε θα σταματήσω να το διεκδικώ, μένοντας στο πλευρό των αγροτών μας.»

2 σχόλια:

  1. Έρχεται από την Νάουσα
    Νέος και πιο Ωραιος να το θυμάστε βεροιωταδες
    το σχόλιο μου στης επόμενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξερει ποιο ειναι το μεσο κατακεφαλη εισοδημα του νομου?
    ξερει ποσοι ειναι οι αγροτες?
    γενικα ξερει?

    ΥΓ
    η πρωτη φορα αριστερα σε εφερε και οχι οι ικανοτητες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ