Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα αζήτητα τα παραθαλάσσια οικόπεδα στην Πιερία - Τιμές από 7.000€

Στο παρελθόν τα οικόπεδα, όταν ήταν πρώτα στο κύμα ενεργοποιούσαν τα αντανακλαστικά των επενδυτών με αποτέλεσμα συχνά να γίνονται ανάρπαστα. Η εικόνα πλέον έχει αλλάξει με την προσφορά ακόμη και για οικόπεδα φιλέτα σε Πιερία, να υφίσταται και να αυξάνεται με αμείωτους ρυθμούς, με τη
ζήτηση όμως να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Οι επενδυτές που είναι εξαφανισμένοι από την κτηματαγορά, τηρούν στάση αναμονής μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε πιθανολογείται το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και ακολουθούν το ρητό «βλέποντας και κάνοντας». Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων, όπως λένε γνώστες της αγοράς ακινήτων, δεν φαίνονται στην πλειονότητα τους, διατεθειμένοι, να ρίξουν τις τιμές, όταν μάλιστα διαθέτουν μεγάλα οικόπεδα σε σημεία «κλειδιά», ή είναι παραθαλάσσια.

Αυτή η κατηγορία των ιδιοκτητών εκτιμά πως κρατώντας την κυριότητα του οικοπέδου, δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα, όταν πλέον θα έχει καταλαγιάσει η «σκόνη» που έχει σηκώσει η πανδημία και εκλείψει η ανασφάλεια, θα κατορθώσει να τα πουλήσει στην αρχική αιτούμενη τιμή, εξασφαλίζοντας στην περίπτωση αυτή τόσο τους ίδιους, όσο και τα παιδιά τους.


Η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από κατασκευαστικές προκειμένου να υλοποιήσουν σε προβεβλημένα και μεγάλα οικόπεδα τουριστικές υποδομές – την ώρα που εξαιτίας του κορωνοϊού- ο τουρισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υψηλού ρίσκου επένδυση- δεν φαίνεται να πτοεί τους εν λόγω οικοπεδούχους που διατηρούν τις αρχικές τους απαιτήσεις.

Στον αντίποδα βρίσκονται κάποιοι ιδιοκτήτες, που ζορίζονται οικονομικά και αποφασίζουν να ρίξουν την τιμή του οικοπέδου τους, ακόμη και κατά 40 ή 50% προκειμένου να γίνει περισσότερο ελκυστικό ή να δελεάσουν την ενδιαφερόμενο αν, ήδη, υπάρχει.

Παραδείγματα – Τιμές

Κάνοντας μία αναζήτηση σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων καταγράφεται πληθώρα οικοπέδων και αγροτεμαχίων που πωλούνται σε τιμές που καθορίζονται από την περιοχή, το σημείο, την έκταση, αλλά και τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα.

  • Κατερίνη: Πωλούνται οικόπεδα από 28.000 ευρώ
  • Λιτόχωρο: Πωλούνται οικόπεδα από 25.000 ευρώ
  • Λεπτοκαρυά: Πωλούνται οικόπεδα από 12.000 ευρώ
  • Σκοτίνα: Πωλούνται οικόπεδα από 15.000 ευρώ
  • Παντελεήμονας: Πωλούνται οικόπεδα από 25.000 ευρώ
  • Πλαταμώνας: Πωλούνται οικόπεδα από 27.000 ευρώ
  • Μεσάγγαλα (νομός Λάρισας): Πωλούνται οικόπεδα από 7.000 ευρώ

Το βέβαιο είναι πως υπάρχει μία μεγάλη γκάμα οικοπέδων και αγροτεμαχίων προς πώληση. Το… αβέβαιο είναι πότε θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για μία επένδυση που είναι διαχρονική και συνοδεύεται από το ρητό «κανένας δεν έχασε αγοράζοντας γη».

4 σχόλια:

  1. Οι τιμές που αναγράφονται αφορουν παραθαλάσσια οικόπεδα που απέχουν από το κύμα, όσο απέχει ο Προμηθέας από την εληα(όχι από τη καινούρια γέφυρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωροταξια πολεοδομια αρχιτεκτονικη κτηματολογηση και ποσα αλλα, δηλαδη εν γενη στρατηγικη δεν υπαρχει σε αυτη την χωρα. γιατι δεν ειναι λιγο το βουνο 3000 μετρων και τη θαλασσα απο την αλλη οσο και να απεχει, αν υπηρχαν ολα τα παραπανω. αρα θεωρουνται δωρεαν.τεσπα.

      Διαγραφή
  2. Σωστά....και από τον Προμηθέα πίσω πίσω......Όσο για το ρητό «κανένας δεν έχασε αγοράζοντας γη»......με τόσα που πρέπει να πληρώσεις για ένα κομμάτι γης,δεν ξέρω αν πρέπει να ισχύει πλέον το ρητό.......Καλό καλοκαίρι σε όλους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραπανω τιμες δεν αφορουν σε οικοπεδα...αλλα σε χωραφοοικοπεδα χωρις αδεια δομησης...κοινα κ αδιαιρετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ