picasion.com
http://picasion.com/

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων θα δημιουργηθεί στην Αλεξάνδρεια

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε τα εξής: «Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4555/2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, προκειμένου να συγκροτήσει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αλεξάνδρειας. 

Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών και προσφύγων αποτελούνται από έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε (5) εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων.

Αρμοδιότητες του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι:

α] η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή.

β] Η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και

γ] Η διοργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξάνδρειας εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι αναγνωρισμένοι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο Σ.Ε.Μ.Π., αναγράφοντας σε αυτήν τα πλήρη στοιχεία του εκπροσώπου του συλλόγου (τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση) καθώς και του αναπληρωτή του, μέχρι την 21/07/2020. Η αίτηση θα συνοδεύεται από αντίγραφο καταστατικού του συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Αλεξάνδρειας, Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου: κα Ζαρκάδα Ολυμπία, γραφείο 8, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 42, Αλεξάνδρεια, τηλέφωνο επικοινωνίας 2333350161.

11 σχόλια:

 1. Nάτα μας! Γιά ἄλλη μία φορά, μᾶς εἶπαν ψέμματα. Οἱ δῆθεν ἐλθόντες ὡς φιλοξενούμενοι ἰσλαμιστές τακτοποιοῦνται, ἐγκαθίστανται μονίμως, ἀποκτοῦν καί πολιτική, θεσμική ἐκπροσώπησι καί ἐποικίζουν τήν Ἑλλάδα. Φιλοξενία σημαίνει προσωρινή διαμονή μέχρι νά ἐπιστρέψουν στίς πατρίδες τους, δέν σημαίνει ἔνταξι καί ἐνσωμάτωσι. Νά ἀπελαθοῦν ἀμέσως, ὄχι νά «ἐνταχθοῦν». Δέν ἔχουν καμμά δουλειά στήν Πατρίδα μας._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πάρουν φεύγοντας και εσένα χριστιανοταλιμπαν!

   Διαγραφή
 2. Να γίνει και τζαμι να προσευχοντε οι ανθρωποι. Είμαστε στο 2020. Το ότι φεύγουν μετανάστες οι Έλληνες Γερμανία Αγγλία δεν πειράζει, αφήνουν τους παππούδες πίσω να κρατάνε ψηλά την σημαία. Της Ευρώπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε άκουσαν οι πολιτικοί τώρα.Έτσι θα πράξουν,για εμας νομίζεις εργάζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν οι λαθρομετανάστες στην κοινωνία μας διότι δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι. Απλά θα δημιουργηθούν γκέτο ανά την Ελλάδα και μόλις οργανωθούν, αλοίμονό μας. Βλέπε καμώματα Ερντογάν και καμία αντίδραση ούτε από Ευρώπη ούτε από Αμερική μεριά. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης γιατί δεν εντάχθηκαν τόσα χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανοησίες ατελείωτες. Αφου ολοκλήρωσαν την ένταξη των ντόπιων, των Ελλήνων, αφού ολοκλήρωσαν καλώς ολες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον κάθε εναν απο εμάς, βάλθηκαν να αποκαταστήσουν ποιούς; Ξέρουν ποιοί ειναι; Απο που κρατά η σκούφια τους; Εχουν ανάλογα χαρτιά; Αλλά ξέρουμε. Τα εχασαν στον δρόμο της προσφυγιάς. Μόνο το κινητό τους δεν έχασαν. Θλιβεροί εκτελεστές εντολών , ιδιαίτερα οι προηγούμενοι και συνεχίζουν και οι σημερινοί. Θλιβεροί υπαλληλίσκοι ει; γνώση τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νομίζω οτι μόνο κουρκουμπίνια τρώνε όλοι αυτοι που αποφασίζουν αυτα. Βρε απερίγραπτοι. Θα ασχοληθείτε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στο σπίτι μου, κάποιοι άγνωστοι που μου φορτώσατε με το ετσι θέλω. Για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμεις απο αυτούς, εχει τίποτε το κούφιο κεφάλι σας; Θέλετε να εντάξετε. Θα μας πειτε ποιούς, επιτέλους; Για ποιό λόγο; Σε ποιούς χώρους; Κατω απο ποιες συνθήκες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι ισλαμιστες οπου επικρατουν σφαζουν τους κομμουνιστες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θα είμαστε αναγκασμένοι να εντάξουμε τους αλλόθρησκους και άχρηστους στην κοινωνία μας με το έτσι θέλω.
  Αντί να φτιάξουν επιτροπές για να τους στείλουμε από εκεί που μας ήρθαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Θα τολμήσει να πει κανείς η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ? Αλλά δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν είναι Έλληνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Δεν είναι Λαθρομετανάστες. Είναι Επενδυτές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ