Quantcast

http://picasion.com/

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σερβία

H Ελλάδα απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο στους Σέρβους τουρίστες
Ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στη Σερβία, όπου μέσα σε ένα 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό 467 άνθρωποι. Συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα. Από εχθές κατέληξαν άλλοι 8 ασθενείς ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα από τον κορονοϊό. Η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι. Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τέστ για κορονοϊό ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα.

Από την πλευρά της, πάντως, η επικεφαλής επιδημιολόγος της Σερβίας δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον, καθώς ολοένα και λιγότερα κρούσματα χρήζουν πλέον νοσηλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας, η Σερβία έχει καταγράψει 23.370 περιστατικά και 534 θύματα. Παρότι μέχρι τον Μάιο, η βαλκανική χώρα αντιμετώπιζε με αποτελεσματικότητα την Covid-19, η «χαλάρωση» των μέτρων και η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο επέφεραν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, η Ελλάδα προσωρινά προχώρησε στην απαγόρευση εισόδου όλων των Σέρβων τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ