Quantcast

http://picasion.com/

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Βέροιας

Από τον δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που αντικατέστησε την παρ. 1 του άρθρου 78 του Ν. 3852/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας , προκειμένου να συγκροτήσει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ως
συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπηση μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Βέροιας. 

Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών και προσφύγων αποτελούνται από έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι και (5) εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων.

Αρμοδιότητες του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι:

α) η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή.

β) η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και γ) η διοργάνωση, σε συνεργασία με τον οικείο δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι αναγνωρισμένοι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο Σ.Ε.Μ.Π. , αναγράφοντας σε αυτήν τα πλήρη στοιχεία του εκπροσώπου του συλλόγου (τηλέφωνο επικοινωνίας , διεύθυνση , ηλεκτρονική διεύθυνση) καθώς και του αναπληρωτή του , μέχρι την 15/7/2020. Η αίτηση θα συνοδεύεται από αντίγραφο καταστατικού του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Βέροιας με τους εξής τρόπους:


• Εγγράφως στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου (Σταδίου 51)

• Mε e-mail στη διεύθυνση: markantara.s@veria.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν΄ απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Σταδίου 51) ή στο τηλέφωνο 2331353816 (κα Μαρκαντάρα)».

25 σχόλια:

  1. Για ποια ένταξη στην κοινωνια μιλατε;Ποιος θελει να ενταχθουν αυτοι στον δημο μας κ σε ολοκληρη την Ελλαδα;
    Να σηκωθουν να φυγουν απο τη χωρα..Αυτο θελουμε, οχι να ενταχθουν.!!! Καλα θα κανετε να κοιταξετε πως θα ενταχθουν οι Ελληνες στην χωρα τους που ολα οσα δικαιουνται τα παιρνουν αυτοι οι αφγανοι, οι πακιστανοι κ εγω δε ξερω ποιοί αλλοι.
    Οι Ελληνες δυστυχως εχουν αρχισει να γινονται η μειονοτητα στην ιδια τους τη χωρα με προτεραιοτητα τους ξενους που εξαιτιας σας εχουν αποκτησει δικαιωματα που τα στερειτε απο τον Ελληνα πολιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός.
      Τα είπες όλα.
      Να φύγουν ολοι.
      Δεν τους καλεσε κανένας εδω.
      Εισβολείς ειναιι

      Διαγραφή
    2. παρτα! ηλιθιε

      Διαγραφή
    3. Πολύ ωραία τους τα γράφεις.

      Διαγραφή
    4. τρελλοι ειναι να τους διωξουν φτηνα εργατικα χερια θελουν σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ και σε 5 χρονια που θα βγουν τα πετρελαια για ολους τους αλλους και οχι για εμας θα δουλευουν φτηνα και εμεις θα τους σερβιρουμε τον καφε τους.
      δεν θα φυγουν φιλε ειναι χοντρη η μπιζνα την ΕΛΛΑΔΑ την σβησαν αλλα μηπως και εγω δεν τους πιστεψα ολους και του ψηφισα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ..

      Διαγραφή
  2. Ο Δήμος, για τόσο σοβαρά θέματα, οφείλει και πρέπει να λάβει τη θέλησή του λαού με δημοσκόπηση. Δεν μπορεί μία παρέα πολιτικάντηδων να υπονομεύσει το μέλλον μας και των παιδιών μας, με ανθρώπους αγνώστου προελεύσεως και μέγα πολιτισμικού χάσματος, με γνωστό σκοπό την εθνολογική και θρησκευτική αλλοίωσή μας. Οι δημότες είμαστε αυτοί που στο τέλος θα δώσουμε την τελική έγκριση στις όποιες αποφάσεις του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτήσατε του πολίτες της Βέροιας για αυτές τις ενέργειές σας ?
    Η πόλη ''αιμορραγεί'' από τα τόσα προβλήματα της, και εσείς θέλετε να προσθέσετε και άλλα ?
    Χωρίς να είμαι ρατσιστής, δεν βλέπετε ότι αυτοί οι άνθρωποι λόγω κουλτούρας δεν μπορούν να ενταχθούν στον κοινωνικό σύνολο της Ελλάδος, και μάλιστα όσο αφορά την Βέροια, όσες προσπάθειες και να έγιναν αυτοί αρνήθηκαν να ενταχθούν και να συμβαδίσουν με την τοπική κοινωνία της Βέροιας?.
    Επίσης αν πάτε στις Βαρβάρες θα δείτε πως οι άντρες Μουσουλμάνοι απαγορεύουν στις γυναίκες τους να μεταβούν στην πόλη της Βέροιας, διότι λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και ο γυναικείος πληθυσμός της πόλης μας κυκλοφορεί πιο ανάλαφρα (όπως άλλωστε σε όλο τον δυτικό κόσμο), μας θεωρούν ''πρόστυχους'' και κακό παράδειγμα, ενώ αντίθετα οι άντρες έρχονται στην Βέροια γιατί στην πραγματικότητα τους αρέσει ο δυτικός τρόπος ζωής.
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παλιοψεύτες εσείς δεν λέγατε ότι αυτοί δεν θα μείνουν στην Ελλάδα; Ότι είναι περαστικοί και θα φύγουν; Θέλετε με το ζόρι να μας κάνετε ακροδεξιούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν ένα μήνα επιστρέφοντας από την Αγία Βαρβάρα. στις 2 τυφλές στροφές που υπάρχουν πριν τον Κόμβο Εγνατίας, παραλίγο και χωρίς υπαιτιότητα μου, να χτυπούσα ακουσίως τεσσερεις Αφρικανούς οι οποίοι ανέμελα γύριζαν πεζοί από την Βέροια καταλαμβάνοντας περίπου το μισό οδόστρωμα Εγώ θα πήγαινα μέσα διότι τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ των Αθηνών θα με έβγαζαν ρατσιστή για τα νούμερα ακροαματικότητας. Οδηγούσα εντός ορίων αλλά κάποιοι θα συνεχίζουν να ομιλούν περί ενσωνμτώσεως των αφρικανών (οι Σύροι πλέον δεν είναι πλειοψηφία). Και σε πέντε χρόνια υπηκοότητα, εθνικότητα και ψήφος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΆΣΣΟΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΟΜΜΟΥΝΟΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΝΑΙ.
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΙ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΑΠΌ ΕΣΕΝΑ, ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε δήμαρχε σε αυτή την πόλη δεν καταφέρατε τόσες δεκαετίες να λυθεί το πρόβλημα με τους Ρομά και θεωρείται ότι είστε ικανοί να εντάξετε στην κοινωνία και τους λαθρομετανάστες.Λιγο μετριοφροσύνη δεν θα έβλαπτε γιατί θα έλεγα ότι πλέον γίνεστε επικίνδυνοι.
    Αλλά μάλλον συμφώνητε με την άποψη ενός αντιδημάρχου σας ότι στην Βέροια οι πολίτες επειδή δεν αντιδρούμε δεχόμαστε και συμφωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ
    ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ YOU TUBE ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
    ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΑΧΡΗΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΠΕΙ ΔΗΘΕΝ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ.
    ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ.....
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΤΕ ! ! !
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ , ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.
    Ο ΟΖΑΛ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ 2 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηλίας Κασιδιάρης και ΕΛΛΗΝΕΣ για την πατρίδα με το κανάλι στο you tube να αυξάνει ραγδαία τις εγγραφές .
    Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία με τα μεταπολιτευτικα μαγαζάκια που παίρνουν εντολες απο την ΕΕ με στοχο τον αφανισμο της χώρας μας και του Έλληνα.
    Χωρίς ξύλινο λόγο και λαϊκισμούς παρά μόνο με την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οποιος απασχολησει στην επιχειρηση του λαθρο ειναι προδοτης και ετσι θα αντιμετωπιζεται στην ελληνικη κοινωνια.
    το καταστημα του θα δεχεται δυσφημιση γι αυτο το λογο.
    το νου σας..κυριοι κουτοπονηροι καταστηματαρχες
    δουλειες μονο σε ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόσφυγες αδέρφια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δήμαρχε η ανοχή μας δεν είναι αδυναμία, αυτοί δεν πρόκειται να ενταχθούν ποτέ, όπως δεν εντάχθηκαν και οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες της Θράκης. Κάποια στιγμή θα τους χρησιμοποιήσουν εναντίον μας όταν έρθει η ώρα. Βλέπεις μιλάω με επιχειρήματα. Άκου τους δημότες σου γιατί στις επόμενες εκλογές θα πληρωθείς ανάλογα. Το ίδιο ισχύει και για τους τοπικούς βουλευτές. Μας στέλνετε στους Κασιδιαροβελόπουλους κι όποιος θέλει ας με αποκαλέσει όπως θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι Ελληνες τους βοηθησαν σε πολυ δυσκολες στιγμες και για αυτους αλλα και για την Ελλάδα. ηρθε η ωρα ομως να...φευγουν για πολλους λόγους που εχουν χιλιοειπωθεί.
    το ερωτημα ειναι εαν εχουμε πολιτικους που μπορουν να αντιμετωπισουν το προβλημα και να φερουν αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά ποιοι είναι ρατσιστές? Εμείς που δεν τους θέλουμε ως οικοδεσπότες ή αυτοί που δεν μας θέλουν ως φιλοξενούμενοι?
    Η λογική λέει ότι ο ακάλεστος επισκέπτης είναι ανεπιθύμητος όταν προκαλεί με περίσσιο θράσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες! Να δούμε πότε θα γίνει μια επιτροπή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των Ελλήνων Βεροιέων που ζουν για να πληρώνουν λογαριασμούς σε τράπεζες και Δημόσιους φορείς, ώστε να καλοπερνάνε οι πολιτικοί και οι λαθρομετανάστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατ' αὐτάς, ἐδῶ καί περίπου μία ἑβδομάδα, ἀλληλοσφάζονται Τσετσένοι καί Βορειοαφρικανοί («Γάλλοι» στά χαρτιά) στήν Ντιζόν (Dijon) τῆς Γαλλίας. Ἡ Ἀστυνομία ἐπενέβη μετά 2-3 ἡμέρες, ἐπικαλουμένη λειψανδρία. Ὅποιος ὑπογράφει γιά δικαιώματα καί προνόμια στούς μωαμεθανούς λαθρομετανάστες (ΔΕΝ ὑπάρχουν πρόσφυγες) εἰσβολεῖς θέλει νά ζήσουμε καί στήν Βέῤῥοια τά ἴδια._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ