Quantcast

http://picasion.com/

Ποιες τροφές ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση

Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση με την οποία η καρδιά ωθεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών, καθώς ρέει μέσα σε αυτές. Τα ιδανικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, είναι κάτω από 120/80mmHg. Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων (έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, στεφανιαία νόσος, απόφραξη αρτηριών). Όλοι γνωρίζουμε ότι, αν η πίεσή μας είναι αυξημένη, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί, είναι να περιορίσουμε σημαντικά το αλάτι στη διατροφή μας. Δείτε αναλυτικά ποιες τροφές πρέπει να αποκλείσετε ή να περιορίσετε αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση:
Tο αλάτι, το νάτριο δηλαδή, όταν υπάρχει σε αυξημένες ποσότητες στον οργανισμό, δημιουργεί κατακρατήσεις υγρών, αναγκάζει τον όγκο του αίματος που κυκλοφορεί στα αγγεία να αυξάνεται, και κατ’ επέκταση οδηγεί σε αύξηση και της αρτηριακής πίεσης. Είναι λοιπόν απαραίτητο να το περιορίζετε στο μισό κουταλάκι του γλυκού την ημέρα.
Όλες τις κονσέρβες
Tο έτοιμο φαγητό (φαστ φουντ, εστιατόρια και τα σνακ, όπως πατατάκια, σάντουιτς κ.ά.)
Τα αρτοποιήματα (ψωμιά, μπισκότα, κρουασάν, πίτες κλπ.)
Τις πρωτεΐνες, ο μεταβολισμός των οποίων χρειάζεται τετραπλάσια ποσότητα νερού από αυτή που περιέχουν, με αποτέλεσμα να προκαλούν κατακράτηση. Περιορίστε τις ποσότητες κρέατος, κοτόπουλου, ψαριών, γαλακτοκομικών και αυγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ