Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρχαρίδης: «Η Μάγδα Πένσου είναι ηθοποιός επαγγελματικής κλάσης»

Ο Αλέξης Παρχαρίδης, σπουδαίος τραγουδιστής του ποντιακού ελληνισμού, μας εκπλήσσει ευχάριστα με την συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση, «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», στο ρόλο του Αλέξη, γιου μιας ποντιακής αστικής οικογένειας, τον οποίο ερμηνεύει καταπληκτικά, στην ποντιακή διάλεκτο, αλλά και στη νεοελληνική. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, μας έχει συνηθίσει στο ρόλο της Πόντιας Γραίας, με τα χιουμοριστικά της χαρακτηριστικά, αλλά τώρα μας μεταφέρει σε ένα ρόλο για επαγγελματία ηθοποιό τον οποίο και αποδίδει με πολύ μεγάλη πιστότητα. Παρακολουθούσαμε την πρεμιέρα του θεατρικού έργου, είδαμε την δουλειά που γινόταν στα παρασκήνια και στις πρόβες και μιλήσαμε με τον Αλέξη Παρχαρίδη. Μάλιστα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Βεροιώτισσα Μάγδα Πένσου, την οποία και χαρακτήρισε ηθοποιό επαγγελματικής κλάσης.

Μετά τον ρόλο της πόντιας γραίας, συμμετέχεις στο θεατρικό έργο «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», στο ρόλο του νεαρού Αλέξη. Από τις μέχρι τώρα κριτικές ανταποκρίνεσαι επάξια στο ρόλο σου και ως ηθοποιός. Ποια είναι η δική σου αποτίμηση.

«Η πληθώρα συναισθημάτων οι αιφνιδιαστικές μεταβολές καταστάσεων η προσπάθεια συγκράτησης μέσα αυθόρμητη συγκίνησης που δημιουργεί το σπουδαίο σενάριο καταστούν το ρολό αρκετά δύσκολο για τα δικά μου ερασιτεχνικά επίπεδα. Δυσκολεύομαι αρκετά να αποδώσω με ακρίβεια αυτό που ο θεατρικός συγγραφέας απαιτεί μιας αυθόρμητης συγκίνησης».

Οι θεατές της παράστασης τι σου λένε γι’ αυτή σου την ερμηνεία;

«Όσοι μου κάνουν ειλικρινή κριτική απλά μου υπενθυμίζουν τα σημεία όπου κατά τη γνώμη τους μπορώ να έχω περιθώρια βελτίωσης. Βεβαίως σκηνοθέτης και μέντοράς μου Τάκης Βαμβακίδης είναι πιο καθησυχαστικός και έτσι κερδίζω χρόνο ώστε να μπορέσω λιγότερο άγχος να βελτιωθώ».

Ποια είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης;

«Η υποκριτική δεινότητα του Τάκη Βαμβακίδη το τεράστιο ταλέντο του σε συνδυασμό με την εργασιομανία και την τελειομανία του είναι πηγή έμπνευσης για μας και αστείρευτη πηγή μαθήσεως και εμπειριών. Η Μάγδα Πένσου καταφέρνει να σε καθηλώσει να σε ανατριχιάσει να σε ριγήσει αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ηθοποιός επαγγελματικής κλάσης. Η Έλενα Νεανίδη κατάφερε να κάνει την αγάπη της για τον Πόντο και γενικότερα για το θέατρο τέχνη προσφέροντας όλα τα κομμάτια της ψυχής της χωρίς να αφήνει κανένα να περισσεύει. Όλα όμως ξεκινούν από την μεγαλοπρέπεια του κειμένου μου έγραψε ο Δημήτρης Πιπερίδης και για μία ακόμη απέδειξε πόσο τεράστιο ταλέντο είναι. Πολλά εύσημα ανήκουν επίσης και στον μακιγιέρ της παράστασης Νίκο Σούρα ο οποίος στην κυριολεξία μας μεταμορφώνει και δίκαια τον αποκαλούμε μάγο. Επίσης ανεκτίμητης αξίας είναι η συνεργασία με τον ηχολήπτη και φορτιστή Γιάννη Καπράρα, καθώς επίσης και με τους τεχνικούς το Μιχάλη τον Κοσμά και τον Κωνσταντίνο».

Εκτός από επιτυχημένος τραγουδιστής, πιστεύεις ότι είναι καιρός να ερμηνεύσεις και ρόλους στον ποντιακό θέατρο;

«Δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή μου να διεκδικήσω το ρόλο του ηθοποιού. Το μετερίζι μου είναι το τραγούδι. Όσο το θέατρο θα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή μου θα το υπηρετώ. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να δρέψω δάφνες και περγαμηνές, γιατί θα αδικήσω τους πραγματικούς ηθοποιούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ