Quantcast

http://picasion.com/

Νέο κρούσμα ανακοινώθηκε στην Ημαθία

Στα 57 τα σημερινά κρούσματα στη χώρα
57 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί μέχρι την 29η Ιουλίου 2020
και ώρα 15:00. Από τα νέα κρούσματα, τα 13 είναι «εισαγόμενα» και συγκεκριμένα τα 10 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και τα άλλα 3 αφορούν σε ταξιδιώτες που μετέβησαν αυτοβούλως για εξέταση.

Τέλος, ένα ακόμα κρούσμα ανακοινώθηκε για την Ημαθία, ωστόσο σύμφωνα με το Νοσοκομείο της Ημαθίας, δεν πρόκειται για κάποιο δείγμα που λήφθηκε στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας. Πιθανότατα να πρόκειται για ένα από τα δύο χθεσινά δείγματα που βγήκαν θετικά και για το οποίο ζητήθηκε από το Νοσοκομείο επανεξέταση και έτσι προσμετρήθηκε σαν νέο κρούσμα ή πρόκειται για κάποιο δείγμα που λήφθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα 44 νέα κρούσματα, εντοπίστηκαν στις παρακάτω περιοχές:

- δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες. 1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

7 σχόλια:

  1. Λίγοι έχουν συνείδηση απλής προφύλαξης δυστυχώς , για να κρατήσεις αποστάσεις αναγκάζεσαι ν´ αποφεύγεις ανθρώπους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μαντρί σας προβατάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο δεν γίνονται έλεγχοι τα κρούσματα θα αυξάνονται. Το σταυρό σου κάνεις αν δεις προσωπικό σε μπαρ καφέ να φοράει τη μάσκα κανονικά και όχι σαν σκουλαρίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω: «Πιθανότατα να πρόκειται για ένα από τα δύο χθεσινά δείγματα που βγήκαν θετικά και για το οποίο ζητήθηκε από το Νοσοκομείο επανεξέταση και έτσι προσμετρήθηκε σαν νέο κρούσμα ή πρόκειται για κάποιο δείγμα που λήφθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.»

    Καί σκέφτομαι: Στίς συζητήσεις στά καφφενεῖα πειό ἀξιόπιστα στοιχεῖα παρατίθενται. Σοβαρά ὅμως, ὄχι ἀστεῖα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να είστε πιο σοβαρός σε αυτά που γράφετε. Είστε ιατρός; δεν μιλάω για τη γλώσσα γραφής σας. Καλως ήλθες 1967. Κάποιοι είναι νοσταλγοί. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω. Κρατήστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας. Λυπάμαι,αλλά αν θέλετε να το παίξετε τρολ, δεν το καταφέρατε.

      Διαγραφή
    2. Ποιός εἶναι troll; Εἶναι φανερό πώς μισεῖς τά σωστά, ὡραῖα ἑλληνικά καί θέλεις νά τά ταὐτίσῃς μέ τήν Ἑπταετία γιά νά μεταδώσῃς τό μῖσος σου καί σέ ἄλλους. Μάταιος κόπος! Δέν δημιούργησε ἡ χοῦντα τήν ἱστορική ὀρθογραφία. Τό γνωρίζουν ὅλοι αὐτό.

      Τήν ἄποψί μου θά τήν λέω ἐλεύθερα, νοσταλγέ τοῦ ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ καί τῆς σταλινοκρατίας. Δυστυχῶς γιά σένα, δέν μπορεῖς νά μέ στείλῃς σέ γκοῦλαγκ, ὅσῳ καί ἂν θά τό ἤθελες.

      Ἐπανερχόμεθα τώρα στό θέμα τοῦ κοροϊδοϊοῦ:
      Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη (προχθές, 29-7-2020 δηλαδή) ότι δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα για την επιβράδυνση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς της είναι ανάμεικτα.
      Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Ταμάρα βαν Αρκ μετά μια επανεξέταση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM).

      Αὐτήν τήν εἴδησι* δέν χρειάζεσαι νά εἶσαι ἰατρός (δέν εἶμαι γιατρός) γιά νά τήν πληροφορηθῇς. Ὅσῳ γία τήν προσμέτρησι τῶν κρουσμάτων, δέν σοῦ φταίει κανείς ἂν εἶσαι σέ σανοφαγική δίαιτα καί δέχεσαι ὡς θέσφατα τά «πιθανότατα», ἴσως, ναί, μέν, δέ, ἀλλά, πού ἀναφέρονται γιά τό «νέο κροῦσμα στήν Ἠμαθία» ἀνωτέρω._

      * Πηγή: https://www.amna.gr/home/article/477536/Covid-19-I-ollandiki-kubernisi-den-tha-sustisei-stous-polites-na-foroun-maska

      Διαγραφή
    3. ΟΜΩΣ ΖΗΤΩ ΤΟ 1967, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ