Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα ασφάλειας έστειλε ο Καράογλου από την Βεργίνα

Το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευή 3 Ιουλίου ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου. Η Βεργίνα ήταν ο πρώτος σταθμός του υφυπουργού, σε μια σειρά επισκέψεών του σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με την ιστορική διαδρομή της Μακεδονίας και αναδεικνύουν τον αρχαιολογικό της πλούτο. Ακολούθησε η επίσκεψή του στο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και στον Μακεδονικό τάφο του Κορινού.
Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Καράογλου θέλησε να στείλει μήνυμα ασφάλειας προς όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Ελλάδα για να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις ομορφιές της, αλλά και να αναδείξει τη στενή σχέση που συνδέει τον τουρισμό με τον πολιτισμό.
Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Βεργίνας τον συνόδευε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.
Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου με την ολοκλήρωση των επισκέψεών του ανέφερε τα εξής: «Με τη σημερινή παρουσία μου στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και στο Μακεδονικό τάφο του Κορινού απευθύνω κάλεσμα στους εγχώριους και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης προκειμένου να βιώσουν τη ζώσα ιστορία.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία πιστοποιούν, διατρανώνουν και κατοχυρώνουν την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μια αλήθεια που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ταξιδιώτες που επιλέγουν για τουρισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορική παρακαταθήκη που κοσμεί τη Μακεδονική γη.

Κάθε επίσκεψη σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους είναι ένα ερέθισμα που μετατρέπεται σε γνώση. Παράλληλα, ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρξει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφού αποτελεί ένα αγαθό με ισχυρούς συμβολισμούς.

Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της, έτοιμη να υποδεχθεί στους αρχαιολογικούς της χώρους όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, ακολουθώντας φυσικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».














7 σχόλια:

  1. αρε δημαρχε τι σε βαζουν να κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα δουν τουρίστα φέτος στη βεργινα, εγώ θα φορέσω τη μάσκα μου βρακι και θα βουτήξω από τη γέφυρα του αλιακμωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι ετοιμος γιατι ηδη εχασες το στοιχημα χαζουλη. Θα πηξουμε στους (επιδοτουμενους απο εμας) πακιστανο-αφγανο-αφρικανο τουριστες και λοιπους επενγδυτες. Ηταν δικαιο και εγινε πραξη. Ηδη τα ξενοδοχεια του Μακρυγιαλου εχουξ 100% πληροτητα απο δαύτους.

      Διαγραφή
  3. με τετοια κυβερνηση πως να μην κοιμασε υσηχος ολα καλα παν ανοιξαμε ελατε να παρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κάνει καί φοράει μάσκα - φούμωτρο ἡ Κοτταρίδου. Ἀλλά νά ἐπιβάλλεται κἄτι τέτοιο στούς ἐπισκέπτας εἶναι ἐξωφρενικό._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε δημαρχε φορα σωστα τη μασκα και τη μυτη μεσα, αλλιως τσαμπα τη φορας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οὕτως ἢ ἄλλως ἄδικα τῶν ἀδίκων τήν φοράει. Ἀντενδείκνυται ἰατρικῶς ἡ χρῆσι μάσκας. Τοὐλάχιστον ἔτσι δέν προκαλεῖ καί δύσπνοια εἰς ἑαυτόν._

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ