Quantcast

http://picasion.com/

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό: Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ για όλους!

Δείτε το βίντεο με τη συμμετοχή του ΜΑμΑ Βέροιας
Εσείς πιστεύετε πώς τα άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση ΔΕΝ χρειάζονται προσωπικό βοηθό; Στο βίντεο που ακολουθεί συμμετέχει και ο Σύλλογος Βέροιας ΜΑμΑ - Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό. Τι ζητούνε μέσα από αυτό; Η
πολιτεία αποφάσισε πιλοτικά να εφαρμόσει σε, συγκεκριμένες Περιφέρειες, το θεσμό του προσωπικού βοηθού, για συγκεκριμένες αναπηρίες και όχι για όλες. Ο προσωπικός βοηθός θα είναι το άτομο που θα επιλέξει η οικογένεια ή το ίδιο το άτομο με αναπηρία να τον βοηθά κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να διευκολυνθεί η ζωή του αλλά και η ζωή της οικογένειάς του! Εξαιρετικός θεσμός! Επιτέλους γινόμαστε πολιτισμένο κράτος!

ΌΜΩΣ, δυστυχώς ΚΑΙ από το θεσμό αυτό, έχει εξαιρεθεί ο αυτισμός και η νοητική υστέρηση και μάλιστα δε τέθηκαν καν ως κατηγορία αναπηρίας (όπως και πολλές άλλες κατηγορίες αναπηριών και ψυχικών διαταραχών), στο τραπέζι των διαβουλεύσεων! Ο σύλλογός μας πάντα θα προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών μας και των οικογενειών τους. Βοηθήστε μας κι εσείς!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Κοινοποιήστε το! Συζητήστε το στις παρέες! Βοηθήστε να ανοίξουμε τα αυτιά που έχουν κλείσει αυτή τη στιγμή στις ανάγκες των αυτιστικών ενηλίκων, των ατόμων με νοητική υστέρηση, των οικογενειών τους αλλά και όλων των ατόμων με αναπηρίες που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτό τον θεσμό!

Ευχαριστούμε θερμά το site nevronas.gr, αλλά και όλα τα σωματεία, συλλογικότητες και διαδικτυακές ομάδες ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και της πολιτείας! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί για τα παιδιά μας γιατί εμείς είμαστε οι φωνές τους! 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό


Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ