Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοζάνη: «Ήταν ψυχρός και αποφασισμένος να σκοτώσει» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σοκάρει η ψυχρή επίθεση ενός 45χρονου στην Κοζάνη, ο οποίος μπήκε μέσα στην Εφορία Κοζάνης και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως υπαλλήλους, τραυματίζοντας 4, εκ των οποίων οι 2 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τρεις σοβαρά τραυματίες της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης, υπάλληλοι της υπηρεσίας, διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη είναι το χειρουργείο του 56χρονου, ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους. Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Η τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Νοσηλεύεται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης.

«Ηταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει»

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών στην ΕΡΤ, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα. Οπως αναφέρουν οι μάρτυρες, ο δράστης «ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Τον αφόπλισαν ο προϊστάμενος και ένας υπάλληλος

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του σοκ, ο προϊστάμενος του τμήματος Κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και, τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Δράστης στους αστυνομικούς: «Σας άρεσε; Τα ίδια θα πάθετε κι εσείς»

Όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, ο δράστης τους είπε:«Σας άρεσε; Τα ίδια θα πάθετε κι εσείς». Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο δράστης δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στη ΔΟΥ Κοζάνης, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, είχε απασχολήσει τις Αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ