Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε κλίμα συγκίνησης το «Τη Υπερμάχω» και ο Εθνικός Ύμνος στον Άγιο Αντώνιο

Μεσίστιες οι σημαίες
Την Παρασκευή 24 Ιουλίου το απόγευμα, την ημέρα που ακούστηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία έπειτα από 86 χρόνια, στον Άγιο Αντώνιο Βέροιας τελέστηκε η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Οι σημαίες στον

Άγιο Αντώνιο κυμάτιζαν μεσίστιες εις ένδειξη πένθους για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ παρακολούθησε πλήθος πιστών, εντός και εκτός του ιερού ναού, που μέσα σε κλίμα συγκίνησης έψαλλε μαζί με τους ιερείς το «Τη Υπερμάχω». Μεταξύ αυτών διακρίναμε τους βουλευτές Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Τσαχουρίδη, την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Γεωργία Μπατσαρά, τους δημοτικούς συμβούλους Καλλίστρατο Γρηγοριάδη και Νίκο Αγγέλου. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης διάβασε ευχή για προστασία στην Παναγία, όπου κλήρος και λαός άκουσαν γονατιστοί, ενώ στο τέλος όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:





























9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. οντως επρεπε να εχουμε ως σημειο αναφορας τον εαυτο σου.

      Διαγραφή
    2. Ε,μεσαιωνας βεβαια.Αμα το μυαλο κολλησει στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ και δε λεει να ξεκολλησει.Μηπως σκεφτηκαν γιατι χαθηκαν τοσα απο την πατριδα στο περασμα των χρονων.Κατι γραφει στην Αποκαλυψη ,οτι αν δεν σταθειτε πιστοι θα μετακινησω τη λυχνια σας.

      Διαγραφή
    3. Για έναν ουδέτερο, ποιό το κοινό των γονατιστών χρηστιανών και των γονατιστών μουσουλμάνών;
      Καθοδηγούμενοι και αν ελεύθεροι και οι δύο.

      Διαγραφή
    4. Προς τους ουδέτερους η απάντηση είναι οτι δεν είναι απαραίτητα Χριστιανοι όσοι πηγαίνουν στις εκκλησίες και γονατίζουν και ακολουθούν ένα δόγμα και ασκούν καποια τυπολατρεια.
      Ο Χριστος ειπε, δεν ειναι ο καθενας που χρησιμοποιει το ονομα Του απαραίτητα χριστιανός.Γνωρίζει Αυτος τους δικού Του.
      Και οι δικοί Του έχουν σωστή κρίση και ξέρουν πότε ,που και γιατί γονατίζουν.

      Διαγραφή
  2. Θέατρο και θεατρίνοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεμάτος ο ναός από... άγαμες θυγατέρες, που ανέμεναν, επί ματαίω, τον μαρμαρωμένο γαμπρό!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκκλησία και τζαμί δεν είναι το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ξεπεσμος της εκκλησίας και η απομακρυνσή τους απο το λογο του Χριστου και του ευαγγελιου κανει την εκκλησια και το τζαμι το ιδιο στα ματια των ανθρωπων.Αντικατεστησαν την εκκλησια του Χριστου με τυπολατρια ,ανικανη να δωσει ζωη στις ψυχες των ανθρωπων

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ