Quantcast

http://picasion.com/

Σε κατασκήνωση ήταν το παιδί που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στη Βέροια

Σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής φιλοξενούνταν το ανήλικο που βρέθηκε χθες θετικό στον κορωνοϊό από το Νοσοκομείο της Βέροιας, ένα από τα 6 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο (δείτε εδώ). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι που πήγε στην κατασκήνωση στις 5
Ιουλίου και λίγες ημέρες μετά εμφάνισε δέκατα. Το κορίτσι αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο των εγκαταστάσεων και απομονώθηκε, καθώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θεωρήθηκε ως ύποπτο περιστατικό. Εκεί οι γιατροί την παρακολούθησαν για ένα 24ωρο και αφού είδαν ότι ο πυρετός δεν έπεφτε, ειδοποίησαν τους γονείς της όπου την παρέλαβαν και την μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βέροιας για να γίνει η εξέταση για τον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα χθες έδειξαν ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον νέο Covid19. Αμέσως τέθηκαν σε απομόνωση και τα άλλα 8 παιδιά που φιλοξενούνταν στο σπιτάκι μαζί με την 15χρονη, τα οποία και παρέλαβαν σήμερα οι γονείς τους για να μεταβούν με τη σειρά τους για εξετάσεις.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ, που έδωσε τις ανάλογες οδηγίες στους υπευθύνους της κατασκήνωσης για τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. 

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ