Καρουζέλ ΚΔΑΠ: Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας

Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο είτε αυτό αφορά την εκπαίδευσή τους είτε τη διασκέδασή τους με βάση το παιχνίδι και τη συναναστροφή τους με άλλα παιδιά. Μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να συντονίζονται,
να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Το «Καρουζέλ» ΚΔΑΠ αποσκοπεί στην:

· ασφαλή και υγιεινή απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη των ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων.

· υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας.

· ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.

· ενημέρωση της οικογένειας και παραπομπή σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Για τον σκοπό αυτό επικεντρωνόμαστε στους εξής πυλώνες δραστηριοτήτων:

· Φιλαναγνωσία: σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, ενίσχυση της φαντασίας.

· Δημιουργική γραφή: η τέχνη του γράφειν. Ανάπτυξη συγγραφικών δεξιοτήτων σε κλασικά και σύγχρονα έργα, δημιουργία φανταστικών ηρώων και μαγικών τόπων, καλλιέργεια γλωσσικής έκφρασης.

· Ρητορική: η τέχνη του λόγου. Τεχνικές μεθόδων επιχειρηματολογίας και πειθούς. Ανάπτυξη επικοινωνιακής ικανότητας, ελκυστικός λόγος με ανάλογο ύφος και γλώσσα.

· Θεατρική Παιδεία: παιχνίδι ρόλων με προσωπικά βιώματα, κοινωνικά και φανταστικά γεγονότα. Ανάπτυξη λόγου και έκφραση συναισθημάτων μέσω της δραματοποίησης και του αυτοσχεδιασμού.

· Μουσική Παιδεία: χορός, κίνηση και λόγος με μουσικά όργανα. Ελευθερία έκφρασης κινήσεων με τη βοήθεια της φαντασίας και του αυτοσχεδιασμού.

· Ταξίδι στον κόσμο: γνωριμία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε λαού, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τις παραδόσεις ακόμη και τα παραδοσιακά φαγητά.

· Εικαστικά: μύηση στον κόσμο της τέχνης, γνωριμία με τα χρώματα, τα υλικά και τα έργα μεγάλων ζωγράφων. Επαφή με διάφορες μορφές της Τέχνης, πολλές φορές ως παιχνίδι έκφρασης, αυθόρμητα και ελεύθερα.

· Κατασκευές και χειροτεχνίες: δημιουργικές ασχολίες με τη χρήση διαφόρων υλικών της καθημερινότητας. Αίσθηση της δημιουργίας με τα ίδια τα χέρια.

· Επιστήμες: πραγματοποίηση πειραμάτων και εξοικείωση με διάφορους νόμους της Φυσικής, της Χημείας και των Μαθηματικών. Παρατήρηση, καταγραφή και σύγκριση.

· Περιβαλλοντική αγωγή: ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος με έμπρακτες-βιωματικές δραστηριότητες. Γνώση και εξοικείωση με τον κόσμο της φύσης.

· Μουσειακή αγωγή: εξοικείωση με τον χώρο του μουσείου με σκοπό την καλλιέργεια της ιστορικής και κριτικής σκέψης.

· Δημιουργικό παιχνίδι: ελεύθερη ώρα με παραδοσιακά και μη παιχνίδια για ψυχαγωγία και διασκέδαση.

«Καρουζέλ» ΚΔΑΠ
Κωνσταντία Γ. Μουρτζίλα
Σωτήρη Πέτρουλα και Παπάγου 33 γωνία
Τηλ. 2331303679

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ