Quantcast

http://picasion.com/

Ιερομόναχος στην Κοζάνη αποκάλεσε καρναβάλι γυναίκα που φορούσε μάσκα στην εκκλησία

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Iερά Mονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, καθώς ιερομόναχος διέκοψε σύμφωνα με πληροφορίες τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ οι υπόλοιποι πιστοί, που όπως σημειώνεται δεν φορούσαν μάσκα, δεν αντέδρασαν. Σε ανάρτησή της στο facebook η κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: 

«Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν…. Mόνο ντροπή και θλίψη... Mεσαίωνας».

Πηγή - Φώτο Αρχείου

24 σχόλια:

  1. Μπράβο στον πανάξιο ιερέα. Φίμωτρα και ολιγοπιστίες δεν αρμόζουν στην ζώσα Εκκλησία του Αγίου Τριαδικού Θεού. Άξιος ο μισθός του.
    Αποκρουστικά υπεύθυνος για το ποιοι θα παραβρεθούν και σε ποιους θα δώσει την θεία κοινωνία, είναι ο ιερέας ως λειτουργός του Υψίστου.
    Μας φαίνονται παράξενες τέτοιες ενέργειες γιατί συνηθίσαμε στην παρέκκλιση και στην ανεκτικότητα και στην εκοσμίκευση των ιερέων.
    Και πάλι Άξιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκρουστικά σίγουρα!

      Διαγραφή
    2. Ντάξει ρε μεγάλε, "αποκλειστικά" ήταν. Ικανοποιήθηκες?

      Διαγραφή
    3. Έτσι Κώστα Μπράβο! Τώρα πια ανήκεις και συ στην ομάδα των Χριστιανών που θα πάνε στο παράδεισο! Ξέρεις από αυτούς που Δευτέρα με Σάββατο μοιράζουν "καντήλια", ειρωνείες, ρατσισμό, απαξίωση για τον συνάνθρωπο και υποστηρίζουν τέτοια ανθρωποειδή με ράσα ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ πηγαίνουν στην εκκλησία να ακούσουν για την αγάπη του Θεού στον άνθρωπο και να κάνουν τον σταυρό τους δείχνοντας σε όλους εμάς ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ! Μπραβο λοιπόν! Μια θέση στο παράδεισο σου ανήκει διότι κάθε Κυριακή είσαι εκεί. Στο σπίτι του Θεού. Στο σπίτι της Αγάπης. Στο σπίτι της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΎ.
      Άγνωστες λέξεις για μερικούς εν έτη 2020. Δίποδα Ζώα

      Διαγραφή
    4. ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΛΈ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ!!!ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ1111!!!!! ΚΆΝΕ ΤΟ ΣΤΑΎΡΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΗ ΤΥΧΌΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ

      Διαγραφή
    5. Μπράβο! Καλά τα λες! Εσύ πρέπει να είσαι καλός Χριστιανός.

      Διαγραφή
    6. Για μένα χριστιανός σημαίνει αγώνας, αίμα, θυσία και όχι ατσαλάκωτο χριστιανιλίκι. Είμαι ο πιο αμαρτωλός από όλους σας, με πάθη και αδυναμίες και ελπίζω με την μετάνοια και ομολογία να λάβω τη σωτηρία από τον Ζωοδότη Κύριό μου. Οι Άγιοι Πατέρες λένε, ο χριστιανός στον αγώνα του όταν δέχετε επαίνους και εύσημα από τον κόσμο, τότε κάτι δεν πάει καλά. Γι'αυτό ο Απόστολος Παύλος έλεγε "είμεθα τα καθάρματα του κόσμου". Δεν ξέρω αν με πιάνετε. Η κριτική σας μου δίνει κουράγιο, είναι ένδειξη γνήσιου ορθόδοξου χριστιανικού αγώνα, ο οποίος είναι μακρύς.
      Ζει Κύριός ο Θεός.

      Διαγραφή
  2. Ο ιερομόναχος π. Ιγνάτιος υπερασπίζεται την Καθαρη Πίστη των Αγίων Πατέρων και του Ευαγγελίου τηρώντας τον εκκλησιαστικό κανόνα τις αποτειχισεως , που επιτάσσει όταν επίσκοποι κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή αίρεση , συμπροσευχονται δηλαδή με αιρετικούς και δεν φυλάσσουν την πίστη και το ποίμνιο από μολυσμο, τότε υψώνουμε τείχος και διακόπτουμε τη μνημόνευση τους γιατί βλασφημουν το Άγιο Πνεύμα. Δεν έχει "αποσχιστεί"όπως λάθος και με ασεβή τρόπο αναφέρει το κείμενο. Η κυρία που νομίζει ότι πλήρωνει τον συγκεκριμένο ιερέα , έπρεπε να γνωρίσει ότι ο μισθός του έχει κοπεί από τον επίσκοπο Εορδαίας , επειδή ο π. Ιγνάτιος τον έλεγξε για την παράλειψη του να υπερασπιστεί την πίστη μας μετά τη σύνοδο του Κολυμπαρίου , ψευδοσυνοδο, που ονομάζει εκκλησίες τις αιρέσεις. Όπως και ο Άγιος Παισιος διέκοψε το μνημόσυνο του τοτε Αθηναγόρα και δεν το έκαναν φυσικά , ως όφειλαν, όσοι συμμετείχαν στην ψευδοσυνοδο και όπως οφείλουν όλοι λαϊκοί και κληρικοί. Άρα να ανησυχεί όχι για τα χρήματα της αλλά για το ποσο ορθα κατηχουμενη ειναι η ιδια ως προς την πίστη με την οποία ελπίζει να σώσει την ψυχη Τής. Αν είναι μέσα στην καθαρή και ορθόδοξη πίστη όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες στις οικουμενικές Συνόδους ή έχει πλήρη άγνοια. Κήρυγμα μετανοίας και κήρυγμα ορθής πίστης έχουν ανάγκη οι πιστοί και δεν υπάρχουν οι Λέοντες που φυλλασουν αυτά τα τελευταία!
    Πάντως μέσα στο ναό παμε αμαρτωλοί, με πίστη όμως να ζήσουμε τα Άγια , αν δεν πιστεύουν κάποιοι ότι εκεί υπάρχει Αγιότητα, γιατί πηγαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν αποδέχεσαι τον όρο ποίμνιο και ποιμενας,δεν πρέπει να σε παραξενεύει η χρήση της γκλίτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιμένας είναι ο Χριστός. Ο κάθε Τυχαρπαστος πληρωμένος ράσοφόρος είναι απλά για να διαβάζει ευχές. Όχι να κρίνει. Καληνύχτα Ελλάδα

      Διαγραφή
  4. #Μάσκες νά φορᾶνε στίς συναγωγὲς καί στίς ἐβραιοδωδεκαθεϊστικὲς φιέστες, στά τζαμιά, στίς τεκτονικές στοές, στά φραγκομονάστηρα, στά γυμναστήρια ὅπου κάνουν γιόγκα, στά βοθροκάναλα καί στίς συγκεντρώσεις τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως, ἂν θέλουν. Κινδυνεύουν ὄχι ἀπό κοροϊδοϊό, ἀλλά ἀπό χίλιους μύριους κινδύνους. Στούς Ἱερούς Ναούς μάσκα ὄχι μόνον δέν χρειάζεται, ἀλλὰ εἶναι καί δεῖγμα ἀσεβείας καί ἀπιστίας.


    Καὶ κἄτι ἀκόμη: Οἱ ἱερο(μόναχοι) στό συγκεκριμένο μοναστήρι δέν ἀποσχίστηκαν ἀπό τήν Ἐκκλησία, ἁπλῶς δέν μνημονεύουν, καθ' ὃ ἔχουν ὑποχρέωσι κατά τούς ἱερούς κανόνας, τόν αἱρετίζοντα γυμνῇ τῇ κεφαλῇ ( = δημοσίᾳ καί ἐπ' ἐκκλησίαις) ἐπιχώριο μητροπολίτη κ. Θεόκλητο. Ἀλλά ποῦ νά τά ξέρουν αὐτά οἱ ἄσχετοι περί τά Θρησκευτικά ἐκκλησιομάχοι μπολσεβίκοι τοῦ kozanimedia! Ἔχουν τό θράσος νά κάνουν καί ἐκκλησιαστικό ρεπορτάζ οἱ συκοφάντες._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άξιος ο ιερέας. Ετοιμάζονται οι Σιωνιστες μέσω της Σιωνιστικης κυβέρνησης Μητσοτάκη για την 15 Αυγούστου της Παναγίας. Παντού χτύπημα στην εκκλησία ενώ τα μπαράκια το βράδυ στα νησιά και όχι μόνο ο ένας πάνω στον άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε! Έχεις πνεύμα Θεού, γι αυτό βλέπεις την αλήθεια.

      Διαγραφή
  6. Η κυρία ας ανησυχεί σε πόσο βαθμό είναι κατηχουμενη για τα θέματα της πίστεως,με ποια δηλαδή πίστη θέλει να σώσει την ψυχή τής,με αυτή του Ευαγγελίου και όπως την παρέδωσαν οι Άγιοι των οικουμενικών συνόδων ή με αυτή της τηλεόρασης και των οικουμενιστων ; Κήρυγμα μετανοίας και ορθής πίστεως έχει ανάγκη το ποίμνιο και δεν υπάρχουν άξιοι ποιμένες ως Λέοντες να προστατεύσουν και την πίστη και τους πιστούς. Αξίος ο π. Ιγνάτιος του οποίου ο μισθός έχει κοπεί γιατί έχει αποτειχισθει και όχι απόσχισθει όπως λάθος αναφέρεται στο κείμενο.
    Τηρεί τον κανόνα της αποτειχισης ,της διακοπής μνημοσύνου του Επισκόπου, όπως έκανε κι ο Άγιο ς Παισιος επί Αθηναγόρα.
    Ως αμαρτωλοί πηγαίνουμε να ζήσουμε τα Άγια στο Ναό, εκεί που θέλουμε υποτίθεται να σωσουμε την ψυχη μας και όχι τα επίγεια της ζωής μας. Ο χριστιανός δεν φοβάται να μην πέθανει αλλά να μην χάσει την ψυχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ αυτός με αυτά που φορούσε δεν έμοιαζε καθόλου με καρναβάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποκρουστικό σίγουρα. Λανθάνουσα γλώσσα που λένε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόσο απλό γιατι είναι Αληθινό! Μέσα στο ναό πλημμύριζει η Χάρη του Θεού, όλα Αγιαζονται κι εσύ μπαίνεις και λες: θέλω να βάλω μάσκα και να εμποδίσω τη χάρη του Θεού να με αγγίξει,να με βοηθήσει. Εε τότε καλύτερα περνα έξω αφού μόνη σου θέλεις να εμποδίσεις τον Θεό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεετσι μπραααααβο δώστε και άλλη ενέργεια σε ανθρώπους του Θεού (ο Θεός να τους κάνει) να απαξιωνουν και να υποβαθμιζουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες. Το αν θέλω να φορέσω μάσκα στην εκκλησία είναι δικό μου θέμα. Κανένας Ιερέας (ο Θεός να τον κάνει) δεν θα με κρίνει. Αν θέλω να έρθω και με ολόσωμη στολη καραντίνας θα το κάνω και κανένας πληρωμένος δημόσιος υπάλληλος δε μπορεί να με διώξει

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Ο ιερέας το έκανε από αληθινή αγάπη, για να πιστέψει περισσότερο στον Υιό του Θεού, παρά στον ιό της κορώνας. Τα υπόλοιπα κουτορνίθια τι δεν καταλαβαίνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλημμυρισαμε από αγάπη για τον συνάνθρωπο ,από φωτισμένα μυαλά! Όχι άλλο κάρβουνο.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν η θρησκεία μου προβλέπει να υποστηρίζω την κακία, τον ρατσισμό, την απαξίωση και την ταπείνωση με τον πιο χυδαίο τρόπο τότε δεν είναι η θρησκεία μου. Αυτό είναι μια απαντήση σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν τον τραγόπαπα και την συμπεριφορά του. Η ψυχή και η πίστη μου ΚΥΡΙΟΙ δεν μολύνεται επειδη θα φορέσω μάσκα μέσα στο Ναό. Μολύνεται με το να δείχνω στον άλλον πόσο κακός, φανατικός και απάνθρωπο πιστός είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την υπεράσπιση της όποιας προσωπικότητας σου και του εγώ σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κοινά ένδικα μέσα και να ζεις μέσα στα δικαστήρια για να πείσεις για αυτήν, για την σωτηρία της ψυχής σου και το ποιος θα την υπερασπιστεί στο θάνατο και την τελική κρίση ακόμη δεν έχεις αναρωτηθεί και ανησύχησει.
      Τόση σοφία στο πρόλογο σου και νουθεσία για να καταλήξεις να αποκαλέσεις "τραγοπαπα" τον ιερέα του Θεού;
      Δεν χρειάζεσαι εσύ ιερεα ή τον Χριστό οπότε μην ασχολείσαι με κανένα "φανατικό".
      Πάνε πιες ένα καφέ ,για να μην χειροτέρευεις με τέτοια σχόλια...

      Διαγραφή
  13. Πολλές παπα-ριες για έναν παπα-ρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ