Quantcast

http://picasion.com/

Ένας χρόνος από τις Βουλευτικές εκλογές: Τι είχε ψηφίσει η Ημαθία

Σήμερα, 7 Ιουλίου 2020, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που η κάλπη ανέδειξε αυτοδύναμη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ποσοστό 39,85% και 158 έδρες. Δεύτερο κόμμα είχε αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31,53% και 86 έδρες, ενώ στην τρίτη θέση είχε έρθει το ΚΙΝΑΛ με 8,10% και 22
έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μετά τις εκλογές 2019, η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί δύο σημαντικές κρίσεις: Την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα και την πανδημία του κορωνοϊού. 

Στην Ημαθία, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα, με τη ΝΔ να κερδίζει σχεδόν με 15% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε λάβει 41,92%, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να έρχεται δεύτερο με 26,98%. 

Οι έδρες είχαν κατανεμηθεί, τρεις για το κυβερνών κόμμα (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας και Τσαβδαρίδη) και μια για την αντιπολίτευση (Καρασαρλίδου).

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα ποσοστά και τους σταυρούς προτίμησης των πολιτικών κομμάτων στην Ημαθίας (292 εκλογικά τμήματα):




Δείτε τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας κάνοντας κλικ {ΕΔΩ}

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ