Έκτακτο: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Η αντίδραση των Σέρβων
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, αποφασίστηκε η αναστολή πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης. «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί
στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης», προσθέτει και καταλήγει: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η αντίδραση της Σερβικής κυβέρνησης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ϊβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας. «Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

11 σχόλια:

 1. Κρίμα. Με πρόσχημα τον ψευτοϊό, κάνουμε το παν για να χάσουμε έναν στρατηγικό και παραδοσιακό σύμμαχο. Ο Μητσοτάκουλας τον τελευταίο καιρό παίζει επικίνδυνο μειοδοτικό παιχνίδι, με απώλειες σε εδαφικά και γεωστρατηγικά κυριαρχικά δικαιώματα. Σε συνεργασία με τα αδέλφια μας του Σέρβους, θα ήμασταν κυρίαρχοι στα Βαλκάνια, χωρίς τις προκλήσεις των δοτών από την Τουρκία Αλβανών και των κλεφτών της ιστορίας γυφτοσκοπιανών. Δυστυχώς όμως, οι αγκυλώσεις των μασόνων πολιτικών στις εντολές του Εβραιοσιωνισμού, οδηγούν τη χώρα μας σε απώλεια ανεξαρτησίας, εδαφική συρρίκνωση και διεθνή απομόνωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Της φάπες μιτσοτακη ποιος θα της φάει το χειμώνα??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αστείοι εκεί στην κυβέρνηση. Από Λονδίνο έρχονται κανονικά και χωρίς ελέγχω μέσο άλλων χωρών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από Αγγλία που γίνεται χαμός έρχονται κανονικά και χωρίς κανέναν έλεγχο. Μας δουλεύουν κανονικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. .......Ο λαος κοιμαται με ονειρα της 8/7/2019.......

   Διαγραφή
 5. Τι είναι χειρότερο: Κόλαση ή τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ποιος έδωσε την εντολή; Ο Πάΐατ; Τι επιλεκτική πολιτική είναι αυτή; Από άλλες χώρες που πλημμύρισαν από φορείς, επιτρέπουμε την είσοδο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ