Quantcast

http://picasion.com/

Εΐ, ψιτ κύριος! Οι καναπέδες δεν είναι για τα σκουπίδια

Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να γράφουμε ότι τα βαριά αντικείμενα που έχουμε εντός της οικίας μας, δεν τα πατάμε ποτέ στους κάδους απορριμάτων, αλλά δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως ενώ έχουν βγει αμέτρητες
ανακοινώσεις από την πλευρά του δήμου, κάποιοι επιλέγουν να λειτουργούν με ανεύθυνο τρόπο. Όπως για παράδειγμα, ο «κύριος» στα Παπάκια της Βέροιας που επέλεξε να κατεβάσει τον άχρηστο καναπέ του μέσα στην μέση του δρόμου. Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο το συγκεκριμένο περιστατικό.

Θέλεις να πετάξεις στρώμα, έπιπλα, κλαδιά; Μη τα βγάζεις στον κάδο!

«Τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κλπ), τα μπάζα και τα κλαδιά απαιτούν ειδική διαχείριση και για το λόγο αυτό επικοινωνούμε πάντα με την υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 2331350634 & 2331350595 για να καθοριστεί η μέρα συλλογής τους ή ο τρόπος διαχείρισής τους, δηλαδή κλείνουμε «ραντεβού» με την υπηρεσία. 


Η συλλογή από την υπηρεσία αφορά μόνο μικροποσότητες διαφόρων υλικών όπως, 1-2 έπιπλα ή έως 5 μικρά τσουβάλια μπάζα ή 1-2 στρώματα, ή 2-3 δεμάτια κλαδιά, κλπ και δεν αφορά σύνολο οικοσυσκευών, υλικά καθαρισμού σπιτιών – κοινοχρήστων χώρων οικοδομών και παντός τύπου ανακαινίσεων κατοικιών, για τα οποία θα πρέπει να απευθύνεστε σε ιδιώτες, οι οποίοι διαθέτουν άδεια συλλογής και μεταφοράς των εν λόγω υλικών.

Η μεταφορά μικροποσοτήτων από ογκώδη αντικείμενα, μπάζα ή κλαδιά μπορεί να γίνει με ιδιωτικό μέσο, κατόπιν όμως συνεννόησης με την υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να υποδειχθεί ο χώρος της προσωρινής συγκέντρωσής τους.

Τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κλπ), τα μπάζα και τα κλαδιά δεν τα αφήνουμε, δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, στα πεζοδρόμια ή σε πλατείες διότι αποτελεί αυθαίρετη απόρριψη αποβλήτων και επιφέρει πρόστιμα το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, κυμαίνεται από 50€ έως 500€.

Επίσης απαγορεύεται η απόρριψη αποβλήτων οιασδήποτε μορφής και σύστασης σε ανοικτούς, έστω και ιδιόκτητους χώρους, σε κοινόχρηστους χώρους, σε ρέματα, κλπ, διότι προκαλεί υποβάθμιση στο περιβάλλον και επιφέρει πρόστιμα το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, κυμαίνεται από 200€ έως 2.000€.

Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή, δημιουργούμε την πόλη που ο καθένας μας οραματίζεται μέσα από απλές καθημερινές πράξεις».

12 σχόλια:

  1. Καταλόγισε ποτέ ο Δήμος τέτοιο πρόστιμο ή υπάρχει μόνο στον κανονισμό καθαριότητος του Δήμου; Μάλλον ποτέ, διότι αν καταλογιζόταν σε κάποιους ανεύθυνους δεν θα χρειαζόταν καν να το θίξετε και να το προβάλετε κι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοίμονο αν ο Δήμος δεν μπορεί να μαζεύει τα μεγάλα αντικείμενα και να χρειάζεται ιδιώτης! Θα έπρεπε να ντρέπονται και μόνο που το γράφουν!

    Όσο για το ραντεβού, κλείνεται και έτσι. Βλέπουν τον καναπέ, και κανονίζουν μόνοι τους από τον Δήμο πότε τους βολεύει να τον πάρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τον άφησες εκεί ανεύθυνε;

      Διαγραφή
    2. Αρκεί να μην κουραστείς εσύ παίρνοντας τηλέφωνο για ραντεβού. Γειά σου Νεοέλληνα παρτάκια.

      Διαγραφή
  3. στις χωρες που εχουν προγραμμα υπαρχει ανακυκλωση και ατομικη υπευθυνοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πείσε τον καράβλαχο να πάρει τηλέφωνο για τον καναπε του...
    Υπήρχε τετοια διαδικασία στο βλαχοχώρι του; δεν υπηρχε, άρα πώς να το κάνει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά να πάθουν στο Δήμο. Να ενεργοποιήσουν τα πρόστιμα, να μην κάνουν μόνο τον καλό. Να κάνουν και τον χρείσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια τα τηλεφωνα που γραψατε δε λεω, αλλα αν τα σηκωνε κ κανενας καλα θα ηταν.
    Εχουμε εδω 2 στρωματα για αποσυρση κ ακομα να το σηκωσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για να βαλει ο δημος προστιμο θα πρεπει εμεις οι πολιτες να καταγγειλουμε το ποιος το εκανε, ολοι ξερουμε στις γειτονιες μας ποια ειναι τα "κακα" παιδια. το κανουμε;;;;ή περιμενουμε απ τον δημο να κανει και τον κατασκοπο;;;στο εξωτερικο ολοι οι πολιτες καυτηριαζουν την παραβατικη συμπεριφορα με καθε τροπο, εδω τιποτα, στο σπιτι μας μεσα να μην ειναι κι ας ειναι και διπλα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι φίλε μου σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η αστυνομία τον βρίσκει στο αψε-σβήσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή αν έχεις πολλά μπάζα, ο Δήμος δε μπορεί να τα πάρει, αλλά πρέπει να πληρώσεις ιδιώτη;

    Αν ισχύει αυτό, τότε μάλλον ο κοσμάκης γι αυτό δεν τηλεφωνεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ