Νέα απάτη με δήθεν email από την Αστυνομία

Προσοχή - Μην το ανοίξετε προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.
Νέο e-mail που δήθεν αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία και το οποίο υποτίθεται ότι υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών και έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για απατηλό μήνυμα και καλεί τους πολίτες να μην το ανοίγουν και να το διαγράφουν αμέσως. Δείτε το μήνυμα και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:«Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας , μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν - παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ