Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακούστε το τραγούδι από το «Κόκκινο Ποτάμι» στην Ποντιακή διάλεκτο

Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά το «Κόκκινο ποτάμι» κέρδισε τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού. Το σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη αγαπήθηκε από το κοινό, όπως και το τραγούδι του σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα
Ζουγανέλη που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ανέλαβε και το υπόλοιπο soundtrack της σειράς γράφοντας υπέροχες μουσικές που έντυσαν τις συγκλονιστικές ιστορίες και εικόνες της σειράς.

Με το φινάλε της σειράς ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει το «Κόκκινο ποτάμι» και στην ποντιακή διάλεκτο και αναφέρει για το τραγούδι. «Τώρα που τελείωσε το Κόκκινο Ποτάμι και αφού έκανε τον κύκλο του με τη σπουδαία Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ήθελα να ακουστεί το τραγούδι και στην ποντιακή διάλεκτο, η οποία είναι πολύ κοντά στην Αρχαία Ελληνική. Μου έκαναν εντύπωση οι ωραίοι στίχοι του Γιώργου Θεοδωρίδη και θέλησα να δώσω το βήμα στην ταλαντούχα Μαρία Πεΐδη, που αν και μόνο 18 χρονών, κατέχει πολύ καλά τα Ποντιακά και το απέδωσε εξαιρετικά με το χάρισμα της φωνής της».

Ακούστε το «Κόκκινο ποτάμι» και στην Ποντιακή διάλεκτο:

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. αλλα και αγία διαλεκτος.
      ενας αλλος συνδεσμος της νεοελληνικης με τη γλωσσα του ομηρου

      Διαγραφή
  2. εξαιρετική και αυτή η εκτέλεση Ανατριχιάζεις . Συγχαρητήρια στη κοπέλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ