Quantcast

http://picasion.com/

Ο Ακάθιστος Ύμνος θα ψαλλεί στην Παρασκευή στον Άγιο Αντώνιο

Την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία
Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώθηκε πως την Παρασκευή 24 Ιουλίου το απόγευμα, ημέρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ώστε κλήρος και λαός να ενώσουν τις προσευχές τους για το Ιερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ενώνουμε τις προσευχές μας για την Αγία Σοφία

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας. Την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία κλήρος και λαός προσφεύγουμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, ενώνοντας τις προσευχές μας για το κατ’ εξοχήν Ιερό Σύμβολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τον Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.


5 σχόλια:

  1. Όλες οι εκκλησίες πρέπει να λειτουργήσουν ακόμη κ στα απομακρυσμένα χωριά πρέπει να δώσει εντολή ο μητροπολίτης όχι μόνο οι μεγάλες εκκλησίες να ακουστεί σε όλα τα χωριά πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεχάτε ποδαράκια μας τώρα, προφάσεις εν αμαρτίαις. Όταν η ιεραρχία αναγνώρισε τις αποφάσεις της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου και ακόμη ως Εκκλησία τους αβάπτιστους σχισματικούς στην Ουκρανία, οδηγώντας στην ουσία σε ρήξη και διαίρεση με το Πατριαρχείο Ρωσίας, τώρα με τις δήθεν για τα μάτια του κόσμου προσευχές τι περιμένουν? Στην ιστορία,σε κάθε απομάκρυνση και αποστασία από το θέλημα του Θεού, πρώτα των ιεραρχών, μετά των ιερέων και τέλος του λαού, ακολουθεί εθνική απώλεια και τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρευτείτε,
    Όταν οι Τούρκοι έπαιρναν την "Πόλη" και τότε κάποιοι αντί να βρίσκονται στα τοίχοι, βρίσκονταν στις εκκλησίες και η "Πόλη Αιάλω...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις εκκλησίες ήταν 5 μήνες πριν, όταν στις 12 Δεκέμβρη έκαναν συλλείτουργο με τους παπικούς.
      Καλύτερα η τουρκιά, παρά η φραγκιά. Τώρα, μετά το κύκνειο άσμα της Παρασκευής, θα απαλλαγούμε και από τα δυο.

      Διαγραφή
  4. AKSIOS O KYRIOS AS TON ELEHSH TON PIMENARXH MAS ,,APO TO 1994 ,,ANTHROPOS KAI AUTOS ,ANTH NA KYTAME TA XALIA MAS KRISH KAI KATAKRISH PROTH EIMASTAI,,,MEGALH EULOGIA O AKATHISTOS,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ