Quantcast

http://picasion.com/

4 συνήθειες που αυξάνουν την γονιμότητα

Αν θέλετε να αποκτήσετε παιδιά, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να τα καταφέρετε. Εκτός από την υγιεινή διατροφή, που είναι πάντα ένας παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να είστε
σίγουροι ότι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να γίνετε γονείς. Δείτε τέσσερις παράγοντες που ενισχύουν τη γονιμότητα:

Τακτική άσκηση: Δεν είναι ανάγκη να γυμνάζεστε πολύ εντατικά ή σε πολύ έντονο ρυθμό. Αν είστε γυναίκα και προσέξετε ότι η περίοδός σας έχει ακανόνιστο κύκλο, τότε ίσως πρέπει να χαλαρώσετε λίγο την ένταση της γυμναστικής.

Έλεγχος βάρους: Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι παχύσαρκοι και οι εξαιρετικά αδύνατοι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπογονιμότητα.

Προσοχή στο αλκοόλ και το κάπνισμα: Δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσετε εντελώς από τη ζωή σας, εφόσον δεν το επιθυμείτε, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η υπερβολική τους χρήση περιορίζει αισθητά την πιθανότητα να κάνετε παιδί. Πρόκειται για παράγοντες που επηρεάζουν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Περιορίστε την καφεΐνη: Ειδικά οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, οφείλουν να προσέχουν την ποσότητα καφέ που πίνουν καθημερινά. Καλό είναι να μην πίνετε πάνω από 250ml καφέ ημερησίως (1 ή 2 φλυτζάνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ