Quantcast

http://picasion.com/

Βόλεϊ: Μεταγραφική «βόμβα» ετοιμάζει ο Φίλιππος

Στην μεγαλύτερη αγωνιστική προσθήκη της ιστορίας του αναμένεται να προβεί σε λίγες ημέρες η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr, η διοίκηση του συλλόγου βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μ' έναν από τους σπουδαιότερους πασαδόρους, όχι μόνο του
Ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. Ο λόγος φυσικά για τον Κωνσταντίνο Προύσαλη, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από την ομάδα της Ημαθίας. Έχει καταγωγή από τη Νάουσα και έχει φορέσει τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός της Γαλανόλευκης. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Γαλλία, στο κορυφαίο για πολλούς πρωτάθλημα της Ευρώπης, με την Ναρμπόρν. Εκεί ανακηρύχθηκε, μετά από ψηφοφορία, ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε από τη συγκεκριμένη ομάδα από το 2010 ως το 2020.

Σύντομο βιογραφικό του Κώστα Προύσαλη:

Ο Κώστας Προύσαλης (γεννήθηκε στη Νάουσα στις 6 Οκτωβρίου 1980) είναι Έλληνας διεθνής πετοσφαιριστής που αγωνίζεται ως πασαδόρος στον Ηρακλή. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της πετοσφαίρισης στις ακαδημίες του Ζαφειράκη Νάουσας, τοπική ομάδα της γενέτειράς του. Στην ομάδα της Νάουσας παρέμεινε μέχρι το 1998, οπότε και μετεγγράφη στον ΠΑΟΚ.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε για έξι χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Το 2004 μεταπήδησε στην ΕΑ Πατρών. Στην ομάδα της Πάτρας παρέμεινε μέχρι το 2006.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Προύσαλη ήταν ο Παναθηναϊκός, στον οποίο παρέμεινε μόλις για μία σεζόν (2006-07) καταφέρνοντας ωστόσο να κατακτήσει με το τριφύλλι ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Την πενταετία 2007-12, ο Κώστας Προύσαλης αγωνίστηκε αποκλειστικά σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Άρη (2007-08), στον ΠΑΟΚ (2008-09) και στον Ηρακλή (2009-12). Συνολικός απολογισμός τίτλων κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτής στις ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ελλάδας. Και τα δύο τα κατέκτησε με τη φανέλα του Ηρακλή το 2012.

Το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα και να ταξιδέψει στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναρμπόν, στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια. Τον Μάϊο του 2014, ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Προύσαλη από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το Λίνγκ Καπ. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015.
Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Προύσαλης έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 60 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα:

1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2012
2 Κύπελλα Ελλάδας: 2007, 2012
1 Λίνγκ Καπ Ελλάδας: 2015
1 Σούπερ Καπ Ελλάδας: 2006

10 σχόλια:

  1. Απίστευτη μεταγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όποιος ξέρει από βόλλευ καταλαβαίνει για τι μεταγραφάρα μιλάμε.μπραβο στα παιδιά που αναγέννησαν το τμήμα βολλευ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παμε για μεγαλα γούστα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι θεωρητικά ο αντίστοιχος Σπανούλης του βόλεϊ. για να καταλάβουν κάποιοι την αξία του Προύσαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Welcome Kostas στην ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού βόλλεϋ.... Στήριξη όλοι στην ομάδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλωσήρθες φίλε Κώστα στα πάτρια εδάφη.Του χρόνου δεν θα χάσω παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς ήρθες πατριωτάκι μου Κώστα στον Φίλιππο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ.ΑΠΟ ΤΙ ΒΛΕΠΩ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βγάλτε διαρκειας να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας την προσπάθεια που κάνει το τμήμα βόλλεϊ του Φιλίππου.Υποχεωση μας η στήριξη σ αυτή την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΡΕ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ