Quantcast

http://picasion.com/

Θα γίνει η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου;

Μπορεί η χώρα να κινείται ήδη εδώ και κάποιες μέρες σε ρυθμούς επανεκκίνησης της οικονομίας, ωστόσο δεν εκλείπουν ακόμα και σήμερα ορισμένες περιπτώσεις κλάδων που δεν γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι οι εμποροπανηγύρεις που τη θερινή περίοδο δίνουν
οικονομική ανάσα σε περιοχές της επαρχίας. Τα ερωτήματα σχετικά με το πως θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις ταλανίζουν τους διοργανωτές του Αιγινίου στην Πιερία. Υπό κανονικές συνθήκες η οργανωτική επιτροπή θα ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που ανοίγουν τις πύλες τους στους επισκέπτες στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν στις εμποροπανηγύρεις, θα έχουν ως αποτέλεσμα η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου να έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα φέτος, εφόσον όλα πάνε καλά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Εν αναμονή του ΦΕΚ

Όλα αυτά τα χρόνια, ο κανονισμός λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων καθοριζόταν από το άρθρο 38 του νόμου 4497/17. Ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες που διέπουν τις εν λόγω εκδηλώσεις αναμένεται να καθοριστούν με ΦΕΚ τις επόμενες μέρες που θα φέρει την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στον δήμο Πύδνας Κολινδρού, που διοργανώνει την εμποροπανήγυρη του Αιγινίου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει εντός ολίγων ημερών ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών εκθετών.

«Θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να υπάρξει ένα χωροταξικό σχέδιο για τους εκθέτες, να δούμε τι μονοδρομήσεις θα υπάρξουν, πως θα καθοριστούν οι είσοδοι και οι έξοδοι και άλλα ζητήματα που θα λυθούν με το ΦΕΚ που αναμένουμε», εξηγεί στην Voria.gr ο Βασίλης Παππάς, αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, που φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 300 εκθέτες.

Αγκάθι ο όγκος των επισκεπτών

Αν και ο καθορισμός των εκθετών ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό μπορεί εύκολα ή δύσκολα να επιτευχθεί από τους διοργανωτές, μεγάλο ερώτημα αποτελεί τι θα γίνει με τους επισκέπτες που προσέρχεται μαζικά στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

«Σάββατο ή Κυριακή είχαμε τουλάχιστον 30.000 επισκέπτες μέσα σε μια μέρα σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία», επισημαίνει ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «με τέτοια νούμερα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα αποφύγουμε τον συνωστισμό».

Ό,τι και να γίνει βέβαια, οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μια χρονιά που λόγω του περιορισμού των εκθετών θα υπάρξει οικονομική αιμορραγία λόγω των ψαλιδισμένων εσόδων, κάτι που αναμενόταν μετά τα όσα πλήγματα έχουν δεχθεί και άλλοι κλάδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ