Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις η 10χρονη Μαρκέλλα - Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση της υπόθεσης της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία τελικά βρέθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα από τη 13.30 το μεσημέρι βρίσκονται στο Αστυνομικό
Μέγαρο Θεσσαλονίκης η μητέρα και ο πατριός της, όπου καταθέτουν εκ νέου, ενώ η μικρή Μαρκέλλα πριν από λίγη ώρα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι. Η 10χρονη, παρότι εξουθενωμένη, είναι καλά στην υγεία της.

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της, αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο. Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Η μαθήτρια του δημοτικού χάθηκε μυστηριωδώς κατά την επιστροφή της από το σχολείο και ύστερα από σχεδόν δύο ημέρες εντοπίστηκε να περιπλανιέται στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με την μαρτυρία περιοίκου, όταν την πλησίασε, μίλησε μαζί της και κατάλαβε ότι ήταν η μικρή Μαρκέλλα, η επιθυμία της ήταν «να γυρίσει σπίτι».

Στο μεταξύ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα καρέ από την κάμερα ασφαλείας του πρατηρίου καυσίμων στο οποίο βρέθηκε η 10χρονη. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα στο σχετικό ρεπορτάζ, η 10χρονη με τα ίδια ρούχα και τσάντα με τα οποία είχε εξαφανιστεί γυρνούσε τρομαγμένη και αρχικά προσπάθησε να μπει στο κατάστημα να αναζητήσει κάποιον υπεύθυνο. Ενώ, στη συνέχεια, είδε ότι δεν υπήρχε κάποιος και βγήκε εκ νέου έξω. Σε εκείνο το σημείο την αναγνώρισαν και την πλησίασαν κάποιοι περαστικοί.

Συγγενείς της 10χρονης μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι θέλουν να μάθουν τι έγινε. Ανακουφισμένος για τον εντοπισμό της κόρης εμφανίστηκε ο πατέρας της Μαρκέλλας που ζει στη Βέροια, ο οποίος ωστόσο μιλώντας στον Alpha τόνισε ότι δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι το παιδί καθώς δεν μπορεί να έρθει σε επικοινωνία ούτε με την αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha η αστυνομία έχει εντοπίσει κάποιον ύποπτο για την εξαφάνιση του παιδιού και να μην αποκλείει κανένα ενδεχόμενο και να τα ερευνά όλα.

Τι δήλωσε ο αδελφός της 10χρονης

Στο σπίτι που μένουν οικογενειακώς έφτασε περίπου στις 19.00 ο αδελφός της δεκάχρονης, Χρήστος. Όπως είπε ο ίδιος δεν του έχουν επιτρέψει καθόλου να δει την αδελφή του.

«Η μητέρα μου και ο πατριός μου δίνουν καταθέσεις μέχρι τώρα. Είναι λογικό νομίζω καθώς μπορεί να είναι κάποιος από τον κύκλο, μπορεί να είναι κάποιος που δεν παρατήρησαν, οποιοσδήποτε. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω» δήλωσε. Συμπλήρωσε δε πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ούτε μαζί τους ούτε με την αδελφή του.» Όλοι είμαστε ύποπτοι αυτή τη στιγμή, ακόμα και εγώ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη που αγνοείτο από την Πέμπτη και βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Τούμπα «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν. «Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο αδελφός του κοριτσιού ευχαρίστησε όλον τον κόσμο «που βοήθησε πάρα πολύ, με μηνύματα, κοινοποιήσεις και βίντεο. Έχουν βοηθήσει και τις Αρχές πολύ. Αν χρειαστεί να βγει κάτι στη δημοσιότητα θα το πω. Δεν θέλω να υπάρξει κανένας ξανά στον δρόμο που μπορεί να αρπάξει ένα παιδάκι», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ