Quantcast

http://picasion.com/

Στη Βέροια συνεδρίασε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 στην Βέροια, συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με την συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ.
Γεωργίου Καρανίκα και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεωργίου Βαβλιάρα. Στην πολύωρη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο Βαβλιάρα για την παρουσία του και ενημέρωσε αναλυτικά και διεξοδικά τους παρόντες για τις έγκαιρες παρεμβάσεις και τις στοχευμένες προτάσεις που πραγματοποίησε και κατέθεσε η ΕΣΕΕ προς κάθε κατεύθυνση, καθώς και για τις προοπτικές και το μέλλον της Μ.μ.Ε. μετά την υγειονομική κρίση λόγω του covid-19.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξέφρασε την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης για «την επόμενη μέρα» και ανέπτυξε, παρουσίασε και κατέθεσε στον κ. Γεώργιο Βαβλιάρα τις προτάσεις του για:

• Ένταξη του Εμπορίου στο νέο ΕΣΠΑ με απλουστευμένες διαδικασίες, χωρίς αποκλεισμούς και εύκολη χρηματοδότηση των Μ.μ.Ε.
• Θεσμοθέτηση Ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού
• Διασύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και την παραγωγική διαδικασία.
• Δημιουργία καμπάνιας, με συντονισμένη και διαρκή προβολή, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για στήριξη της τοπικής αγοράς, του εμπορίου και των υπηρεσιών από τους καταναλωτές με βασικό ‘‘σύνθημα’’.

«Καταναλώνω τοπικά. Επιλέγω την τοπική αγορά. Βοηθώ τον τόπο μου. Στηρίζω την Πόλη μου».


• Μετατροπή της απειλής των αγορών μέσω διαδικτύου σε ευκαιρία πωλήσεων μέσω διαδικτύου με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στην βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης, και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, με κουπόνια στήριξης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις των Νομών μας .
• Δημιουργία πολυχώρων για την προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, εκδηλώσεις γαστρονομικής φύσης, εμπορικά events κ.α.
• Διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος και των τοπικών εκδηλώσεων με τον εμπορικό κόσμο και την τοπική αγορά.
• Άνοιγμα των επιχειρήσεων προς τη γείτονα Αλβανία και τα Σκόπια.
• Την λειτουργία, την εξυγίανση των λαϊκών αγορών και την πάταξη του παραεμπορίου
•Την εξεύρεση τρόπου ώστε το επιτυχημένο πρόγραμμα ‘‘Ανοικτά κέντρα εμπορίου – OPEN ALL’’, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τριτοβάθμιου οργάνου του κλάδου μας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της ΕΣΕΕ, να εξακολουθήσει να ισχύει και να χρηματοδοτείται από κοινοτικούς, εθνικούς, ή περιφερειακούς πόρους για να έχουν την δυνατότητα ένταξης περισσότεροι Δήμοι και Εμπορικοί Σύλλογοι ή Επιμελητήρια με στόχο, μέσα από τις επιλέξιμες δαπάνες για την υλοποίηση έργων, να υπάρξει συνολική αναβάθμιση των τοπικών αγορών.

1 σχόλιο:

  1. Κοψε φατσα ,βγάλε συμπέρασμα. Εδω ταιριάζει γάντι το γνωμικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ