Quantcast

http://picasion.com/

Διάκριση μαθητών του 8ου Δημοτικού σε πρόγραμμα eTwinning

Στο πλαίσιο του μαθήματος της γερμανικής γλώσσας, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Βουλιούβαση Ελένης, υλοποίησαν πρόγραμμα e-Twinning. Συμμετείχαν επίσης με το έργο τους, στον 67ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που για φέτος είχε ως σύνθημά του «EUnited – Europa verbindet» (EUnited – Η Ευρώπη ενώνει). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας, βραβεύεται σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Το έργο των μαθητών με τίτλο «Baba Yaga meets Froschkönig» (H Baba Yaga – μάγισσα στα ρωσικά παραμύθια – συναντάει τον Πρίγκιπα Βάτραχο) απέσπασε και φέτος το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με σχολεία από την Ουκρανία και τη Γερμανία και μαζί επιχείρησαν μια πολιτιστική προσέγγιση της Ευρώπης μέσα από τα παραμύθια, δίνοντας έμφαση στις ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ των χωρών. Παράλληλα κατάφεραν να συνδέσουν την παράδοση με την τεχνολογία καθώς χρησιμοποίησαν ήρωες κλασικών παραμυθιών για να γράψουν από κοινού μοντέρνα παραμύθια που διαδραματίζονται στη σημερινή εποχή. Συγχαρητήρια στους μαθητές οι οποίοι για την διάκριση τους έλαβαν ένα συμβολικό δώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ