Quantcast

http://picasion.com/

Θρήνος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος λόγω καρδιακής προσβολής το μεσημέρι της Τρίτης. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε ο οικογενειακός γιατρός του Νίκου Αλέφαντου, Παναγιώτης Χλωροκώστας, που ανέφερε σχετικά πως
«απεβίωσε σήμερα 23 Ιουνίου λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη στήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε όπως επιθυμούσε στην οικεία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του».
Ο Νίκος Αλέφαντος είχε παρουσιάσει προβλήματα υγείας τις προηγούμενες εβδομάδες, είχε νοσηλευτεί, αλλά είχε πάρει εξιτήριο. Γ
εννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με τι ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του.
Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004).
Πέρα από τους "ερυθρολεύκους", πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.






10 σχόλια:

  1. συλλυπητήρια στον αμπαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέφαντος...μιά αγνή ψυχή,ένας ντόμπρος άνθρωπος.Γεια σου ρε Αλεφαντε ήσουν παλικάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενας... τιμιος γιγας του ποδοσφαιρου !
    θα μεινει αξεχαστος ( και) για το παράπονό του για το πεναλτυ στο ντερπι παο - οσφπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θεός να τον συγχωρέσει, (αυτόν και εμένα), αλλά αποτέλεσε την προσωποποίηση του Έλληνα, δηλ. νόμιζε ότι τα ξέρει όλα, στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όλα τα άλλα θέματα, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις-σπουδές ούτε και στο αντικείμενό του, μιλούσε πολύ (λέγοντας αναπόφευκτα και ανοησίες), μιλούσε δυνατά και με κινήσεις όλου του σώματος, για να επιβληθεί με την φωνή του και όχι με τις απόψεις του, απαξιούσε και προσέβαλε όποιον του έφερνε αντίρρηση στα όσα έλεγε, ήταν νευρικός άνθρωπος και μη συνεργάσιμος, απόδειξη ότι δεν μπορούσε να στεριώσει σε ομάδα για καιρό, μάλιστα υπήρξε συνεργασία του με ομάδα που κράτησε τρεις ώρες μόνο ! ! !
    Αυτά δεν τα λέω για να προσβάλω τη μνήμη του, αλλά μήπως και αλλάξω λίγο την παρορμητική συμπεριφορά μας ως λαός, προς την κατεύθυνση της λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάμπα στεναχωριέσαι, η Ελλαδίτσα μας είναι γεμάτη Αλέφαντους, δεν υπάρχει ελπίδα.

      Διαγραφή
  5. Πάντα όταν πεθαίνει κάποιος ,μετράει πρωτίστως η απώλεια! Αλλά από εκεί έως του να χαρακτηρίζεται πρότυπο Έλληνα κάποιος που είναι ακροδεξιός ρατσιστής ομοφοβικός ξερωολας απέχει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξε μια ματιά γύρω σου,να δεις πόσοι Αλέφαντοι υπάρχουν ; Μπορεί και εσύ ή εγώ να είμαι ένας.

      Διαγραφή
    2. Συριζάκο, κοίτα τον εαυτό σου κι άσε τους άλλους και τι πιστεύει ο καθένας. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, αυτή είναι η δημοκρατία που πιστεύεις Συριζάκο-φασιστάκο;

      Διαγραφή
    3. Αετός είσαι δικέ μου. Εσύ αδικείσαι, θα πρέπει ο Κούλης να σε αξιοποιήσει κάπου οποιαδήποτε.
      Κρυφέ Αλέφαντε....

      Διαγραφή
  6. Θεός συγχωρήσοι!

    Εὐτυχῶς πού δέν τόν ἐξήτασε γιά κορωνοϊό ὁ θεομπαίχτης σατανιστής Τσιόδρας. Ἂν τόν εὕρισκε θετικό, θά τόν παρουσίαζε ὡς θῦμα τοῦ κοροϊδοϊοῦ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ