49 παραβάσεις για μεθυσμένους οδηγούς στην Κεντρική Μακεδονία

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων. Το τριήμερο από Παρασκευή 19 Ιουνίου έως την Κυριακή 21
Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (10.828) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (484) παραβάσεις. Μάλιστα, στην Κεντρική Μακεδονία που ανήκει και η Ημαθία σημειώθηκαν 49 παραβάσεις. Διαβάστε αναλυτικά:

· 123 στην Αττική,
· 49 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 47 στην Κρήτη,
· 36 στην Πελοπόννησο,
· 34 στη Δυτική Ελλάδα,
· 32 στη Θεσσαλία,
· 32 στη Θεσσαλονίκη,
· 32 στο Νότιο Αιγαίο,
· 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 20 στη Στερεά Ελλάδα,
· 16 στην Ήπειρο,
· 14 στη Δυτική Μακεδονία,
· 11 στα Ιόνια Νησιά και
· 10 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (4,47%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιπλέον, από τους (484) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (66) άτομα. Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ