Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτό είναι το νησί που έχει μαγέψει φέτος τους Βεροιώτες

Σε 2:30 ώρες είσαι Ηγουμενίτσα και 1 ώρα καράβι
Αν αγαπάς την ομορφιά των νησιών του Ιονίου, αλλά φέτος δεν θέλεις να ταλαιπωρηθείς με μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού, μεγάλες αποστάσεις και φυσικά να ρισκάρεις σε πολυσύχναστα μέρη, σου έχουμε την καλύτερη πρόταση. Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι, είναι τα νησιά που ψάχνεις και αν το έχεις αναβάλλει πολλές φορές, φέτος είναι η χρονιά τους. Οι Παξοί με τις γαλαζοπράσινες παραλίες, το γραφικό λιμάνι και τις αποστάσεις του 15λεπτου θα σου χαρίσουν το αίσθημα της ασφάλειας που έχεις ανάγκη, αλλά δεν θα κάνει εκπτώσεις στην ομορφιά.


Θα χορτάσει το μάτι σου πανέμορφα και άγρια τοπία, θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν εξωτικό νησί και θα βρεις την ηρεμία σου σε κάθε του γωνιά, αφού ακόμα και στο πικ του καλοκαιριού, το νησί σε αφήνει να «αναπνεύσεις». 


Οι Παξοί είναι για ξεκούραση, απομόνωση, κρουαζιέρες και χαλάρωση. Δεν θα χρειαστεί να βάλεις ξυπνητήρι, δεν θα κινδυνεύσεις να μην βρεις να παρκάρεις και θα προλάβεις να τα δεις όλα δυο και τρεις φορές. Ακούγεται σαν το ιδανικό μέρος για χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές, σωστά;


Πού να κολυμπήσεις


Λευκή άμμος, δέντρα που σταματάνε μια ανάσα πριν τη θάλασσα και νερά γαλαζοπράσινα και ήρεμα που θυμίζουν πισίνα. Αν όλα αυτά σε δελέασαν, πρέπει να επισκεφτείς την εξωτική παραλία Βρίκα που έχει χαρακτηριστεί και ως οι «Μαλδίβες» της Ελλάδας.


Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι ο «καθηλωτικός» Ερημίτης και όσοι έχουν κολυμπήσει στα νερά του, τον έχουν στο μυαλό τους ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες που έχουν δει στη ζωή τους. Καταγάλανα νερά, ψιλό βότσαλο και μια θέα που σου κόβει την ανάσα και που αξίζει να της χαρίσεις τα απογεύματα σου για να σου επιστρέψει τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. 

Η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς θα χρειαστεί να αφήσετε το όχημα και να περπατήσετε για περίπου 15’, αν όμως μας ρωτάτε, αξίζει κάθε κούραση και κάθε ταλαιπωρία. Φυσικά αν θέλετε να κάνετε πρόταση γάμου, το σημείο αυτό θα είναι η σοφότερη επιλογή που θα έχετε κάνει στη ζωή σας και το κορίτσι δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ.


Το Βουτούμι είναι μια παραλία «χαμένη» κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο. Η λευκή ζαχαρένια άμμος και τα γαλάζια παγωμένα νερά την βάζουν πολύ ψηλά στις πιο όμορφες παραλίες του Ιονίου και ο λόγος που μπορεί να σου διαφεύγει το όνομά της είναι επειδή βρίσκεται στους Αντίπαξους και όχι στην Λευκάδα.


Η ομορφιά των δυο αυτών νησιών είναι απαράμιλλη, ωστόσο παραμένει για τους περισσότερους ανεξερεύνητη καθώς τα δυο τους δεν ανήκουν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Έχουν ωστόσο φανατικό κοινό που δεν τα αλλάζει με τίποτα. Και ίσως οι φανατικοί να εύχονται το «μυστικό» τους να παραμείνει ανεξερεύνητο.


Μην ξεχάσεις την κρουαζιέρα!


Μην φύγεις από εκεί αν δεν έχεις κάνει το γύρο των νησιών με τα σκάφη που νοικιάζονται. Αντί να στριμώχνεσαι με άλλους τουρίστες, συζήτα το ενδεχόμενο να νοικιάσεις σκάφος με την παρέα σου. Το κόστος σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι διόλου απαγορευτικό. Πάρε μαζί σου τρόφιμα, αντηλιακό, νερό και ό,τι άλλο λαχταράς και ετοιμάσου να δεις εικόνες που θυμίζουν καρτ ποστάλ και θα σε καθηλώσουν. Θα κάνεις τον γύρο του νησιού, θα δεις από την θάλασσα την Γέφυρα στο δυτικό μέρος και θα προσεγγίσεις το Βουτούμι και τον Ερημίτη. Θα ευχαριστηθείς βουτιές και ηλιοθεραπεία. Αυτή την εμπειρία δεν πρέπει να την χάσεις.


Η απογευματινή σου περατζάδα θα γίνει στον γραφικό Γάιο. Θα χαθείς στα στενά του, θα χαζέψεις στα τουριστικά μαγαζάκια και θα πιείς καφέ και γλυκό στα όμορφα σοκάκια του. Το λιμάνι του θα σου κλέψει την καρδιά και μη ξεχάσεις να πάρεις την φωτογραφική σου μηχανή γιατί υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να απαθανατίσεις. 
Μπορεί οι Παξοί να είναι ένα μικρό νησί και οι Αντίπαξοι ακόμα μικρότερο, όμως καλό θα ήταν να έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή καθώς οι αποστάσεις δεν καλύπτονται εύκολα με τα πόδια, ενώ η συγκοινωνία δεν είναι σταθερή.


Μιλάμε κορυφαία επιλογή διακοπών, αν αποζητάς χαλαρές και ποιοτικές διακοπές. Αφέσου στον ρυθμό τους και ξέχνα τα προγράμματα και τα ρολόγια, εκεί πας για να ξεκουραστείς και να φορτίσεις μπαταρίες. Ίσως περισσότερο από ποτέ, φέτος είναι η χρονιά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ