Κινητοποίηση τευτλοπαραγωγών στην ΕΒΖ - Ζητούν αλλαγή διοίκησης

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τευτλοπαραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη. Βασικό τους αίτημα είναι η αλλαγή διοίκησης προκειμένου, όπως αναφέρουν, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνεργασίας με
τους παραγωγούς που θα οδηγήσουν την ΕΒΖ σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης. «Ζητούμε την παραίτηση της διοίκησης γιατί δεν ανταποκρίνεται σε ό,τι της έχουμε ζητήσει. Μέχρι να πάρουμε την πιστοποίηση των σπόρων, κάναμε επτά μήνες. Να πάρουμε άδεια να κάνουμε χρήση ζιζανιοκτόνων, δεν μπορούμε. Ποιος είναι ο ρόλος της διοίκησης; Το αίτημα μας είναι να συνεχίσει η παραγωγή και να βγάζουμε τη ζάχαρη που βγάζαμε γιατί είναι διεθνώς αναγνωρισμένη», τόνισε ο Θανάσης Πίππας, πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας. «Έχουμε απέναντι μας μια διοίκηση που είναι μόνο για τα τυπικά», πρόσθεσε.

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα φέτος θα μείνει χωρίς ζάχαρη καθώς στη χώρα καλλιεργούνται 12.000 στρέμματα και ο κορωνοϊός θα δυσκολέψει, όπως είπε, τις εισαγωγές.

«Εμείς νομίζω ότι έχουμε εξυπηρετήσει σε κάθετι που θα μπορούσαμε. Δεν έχει να κάνει πολλά η εταιρεία αυτή τη στιγμή για να διευκολύνει την παραγωγή γιατί δεν έχει η ίδια παραγωγή», τόνισε ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΒΖ, προσθέτοντας ότι η αιφνίδια παρουσία των αγροτών στα γραφεία της βιομηχανίας τον προβληματίζει. Οι τευτλοπαραγωγοί προχώρησαν επίσης σε διαμαρτυρία μπροστά από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αριστοτέλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ