Quantcast

http://picasion.com/

Ημαθία: Αρκούδα κάνει «ντού» στα χωράφια για να φάει κεράσια!

Είναι κοινό μυστικό πως η αρκούδα προτιμάει τις τροφές φυτικής προέλευσης, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δείχνει να επιλέγει και τις πιο γλυκές ποικιλίες κερασιών, όταν το σούρουπο κατεβαίνει σε χαμηλότερα υψόμετρα για να αναζητήσει τροφή. Στη Μαρίνα Ημαθίας, αν και φέτος η παραγωγή είναι πολύ
μειωμένη, λόγω των ανοιξιάτικων παγετών και έτσι δεν ταιριάζει η φράση που συχνά χρησιμοποιούμε για να δείξουμε ότι υπάρχει αφθονία σε ορισμένα αγαθά, «έχει να φάνε και οι αρκούδες», να όμως που οι αρκούδες έστω και αν....τα ψάχνουν με το κυάλι.... αρέσκονται και στα λίγα αρκεί να είναι γλυκά, όπως αναφέρει στην λεπτομερή περιγραφή του στο imathiotikigi.gr ο παραγωγός κερασιών κ. Χρήστος Τσιρανίδης, του οποίου το χωράφι τα τελευταία βράδια, απέκτησε και άλλους επισκέπτες.
«Επισκέπτονται πολύ συχνά τον κερασώνα μου στην Μαρίνα Ημαθίας, τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια, αυτή τη φορά όμως αντίκρισα κάτι διαφορετικό πηγαίνοντας το πρωί στο χωράφι για να μαζέψω τα λιγοστά κεράσια που είχαν απομείνει από τον παγετό τις 16 Απριλίου.
Τα κλαδιά ήταν σπασμένα και πεταμένα κάτω και κάποιος είχε φάει όπως τρως ένα σουβλάκι τα δύο τρία κεράσια που κρέμονταν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, αλλά ήταν μπροστά μου μια πραγματικότητα, ήταν ζημιά που μόνο αρκούδα θα μπορούσε να την έχει κάνει.
Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά και εφόσον καθάρισε το μυαλό μου, ήμουν σίγουρος ότι πλέον ανάμεσα στα άλλα ζώα που επισκέπτονται το χωράφι μου, τώρα θα προσθέσω στην λίστα και μια αρκούδα με το αρκουδάκι της.
Η επίσκεψη της αρκούδας επιβεβαιώνει τα πολύ νόστιμα κεράσια που έχω, αν και από ότι κατάλαβα από τα πολλά σπασμένα κλαδιά, προτιμάει τα γλυκόξινα τσολακέικα από τα Γκρέι Σταρ, και φυσικά τα τρώει μαζί με το κουκούτσι. Το γεγονός αυτό συνέβη τρία συνεχόμενα βραδιά, εγώ από την μεριά μου ενημέρωσα την πρόεδρο του χωριού και αυτή με την σειρά της την αρμόδια υπηρεσία.
Απ' ότι ανέφερε, το δασαρχείο γνωρίζει από καταγγελίες που έχουν γίνει, ότι κυκλοφορεί μια αρκούδα με το μικρό, μάλιστα έκανε αισθητή την παρουσία και στα Λευκάδια, αλλά και σε άλλα χωριά. Πέρα όμως από την ιστορία της υπόθεσης, υπάρχει κίνδυνος, γιατί όλοι οι αγρότες βρίσκονται στα χωράφια τους, Γι' αυτό το λόγο, και επειδή η αρκούδα βρίσκεται εκτός περιοχής της, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να δούνε το θέμα πιο προσεκτικά, έτσι ώστε να γίνει άμεσα η επιστροφή της αρκούδας στο φυσικό της περιβάλλον, που σίγουρα δεν είναι στα χωράφια που καλλιεργούμε στον κάμπο».


6 σχόλια:

  1. Η υπερβολική, και χωρίς καμμία λογική, προστασία της πανίδας έχει αρχίσει να δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι εμφανίσεις αγριογούρουνων, λύκων και πλέον αρκούδων στην περίμετρο αστικών περιοχών εκτός από οικονομικές συνεπείες, έχουν και σωματικές. Τα αγριογούρουνα έχουν προκαλέσει ήδη πολλά οδικά ατυχήματα, ενώ πρόσφατα συμπολίτης δέχθηκε και την επίθεση του ζώου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πράγματι υπάρχει επέκταση δασών-ζωτικού χώρου (χλωρίδας) με αποτέλεσμα την αύξηση των πληθυσμών σε όλα τα είδη (πανίδα).
      εγκατάλειψη υπαίθριας βοοτροφιας και ηλεκτρικό ρεύμα σαν βασικό παροχο ενεργείας συνέβαλαν σε αυτά τα αποτελέσματα, προκαλώντας ενα ημιτροπικο τροπικό κλίμα.

      Διαγραφή
  2. Όσοι δέχτηκαν ζημιές στις καλλιέργειες αλλά και όσοι έχουν υποστεί σωματικές ζημιές να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να ασκήσουν αγωγή στους αρμόδιους και αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση αυτών.απο τη στιγμή που είναι αδιάφοροι και αυτοί πρώτα για την πανίδα και μετά για τους ανθρώπους να μάθουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους!!δε θα το χρεωθούν και αυτοί οι άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ψάχνουμε και κούραδες από δω και πέρα όταν πηγαίνουμε για μαζεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους ας βρεθεί ένας άνθρωπος να κάνει κάτι για την χλωρίδα και την πανίδα αυτού του πανέμορφου βουνού που λέγεται Βέρμιο.Να βρεθεί μία λύση και για τους ανθρώπους που χάνουνε χρήματα από τις καταστροφές,αλλά δεν φταίνε τα ζώα.Δάση με πληθυσμούς αρκούδας σημαίνει ότι το δάσος και το βουνό είναι υγιείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αηδίες για την Ανιτα Πανια είναι το καυμενο τη ξεφτιλικια ειναι αυτά?ελεος6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ