Quantcast

http://picasion.com/

Αυθεντικά έργα του Βαρλάμη στις βιτρίνες των καταστημάτων της Βέροιας

Τέχνη στην Αγορά - Μια πρωτότυπη έκθεση από την συλλογή με θέμα τον Απόστολο Παύλο
Αυθεντικά έργα από την συλλογή Βαρλάμη φιλοξενούν στις βιτρίνες τους εμπορικά καταστήματα της οδού Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια. Μια πρωτότυπη έκθεση που διοργανώθηκε από τον Παύλο
Τροχόπουλο και που δίνει την ευκαιρία, η βόλτα στην αγορά να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Όπως αναφέρει και ο διοργανωτής, είναι μία ωραία ευκαιρία για όλη την οικογένεια να δούνε τους πίνακες ζωγραφικής, να μάθουν για το έργο του διάσημου συμπατριώτη μας, αλλά και να ενδιαφερθούν για το σημαντικό αυτό γεγονός ότι ο Απόστολος Παύλος, ο ιδρυτής της Εκκλησίας μας, επισκέφθηκε τρεις φορές την πόλη μας. Το ντοκουμέντο αυτό είναι καταγεγραμμένο στις Πράξεις των Αποστόλων και έτσι δισεκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν για την πόλη μας και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται… ούτοι δε (δηλαδή οι Βεροιείς) ήσαν ευγενέστεροι των εν Θεσσαλονίκη (Πράξ. Κεφ.ιζ, 11).
«Η έκθεση αυτή ευελπιστούμε», λέει ο υπεύθυνος Παύλος Τροχόπουλος, «να καθιερωθεί και να επεκταθεί, ώστε κάθε χρόνο το μήνα της γιορτής του Αποστόλου Παύλου, τον Ιούνιο, να εκτίθενται στην αγορά της πόλης μας όλα τα έργα της συλλογής του Βαρλάμη τα οποία είναι περισσότερα από 150. Με αυτό τον τρόπο η πόλη δεν τιμάει απλώς τον καλλιτέχνη της, αλλά δημιουργείται ένας θεσμός που μας θυμίζει ότι πρέπει και από μόνοι μας να βρίσκουμε τρόπους για να τονώσουμε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και κατ' επέκταση της αγοράς.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καλούμε και τους φορείς της πόλης, την πολιτική και θρησκευτική μας ηγεσία να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και να προβληθεί η πόλη μας ώστε να προσελκύσει επισκέπτες και εκτός νομού γι’ αυτή την πρωτότυπη και ουσιαστική έκθεση».
Η συλλογή του Βαρλάμη για τον Απ. Παύλο έχει παρουσιασθεί το 2013 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, το 2014 στην Βασιλική του Αγίου Παύλου στην Ρώμη με πρόσκληση από τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο και το 2016 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση προγραμματίζεται να παρουσιασθεί με την ευλογία της Α.Θ.Π του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Μητρόπολη του Σικάγου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουλίου, συμμετέχουν μέχρι στιγμή 10 καταστήματα της οδού Μ. Αλεξάνδρου, (ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, Βλαχοπούλου - Γιούρος, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ, ΜΕΤΡΟ COLLECTION, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ, DRESSROOM, DAY, Erra, LEBEN) αλλά όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να απευθύνεται στον υπεύθυνο της οργάνωσης κο Παύλο Τροχόπουλο (τηλ. 6978009085).

Δείτε φωτογραφίες:
















5 σχόλια:

  1. Αν δεν ανοίξουν δουλειές δεν σας σώζει ούτε ο Απ.Παύλος ούτε ο Βαρλάμης. Μαζέψτε τα λεφτά σας γιατί αυτό που έρχεται δεν το έχετε ξαναδεί.
    Έτσι να του πείτε του Κούλη, αν τον δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με απλά λόγια δηλ. κατεβάστε τιμές για να δώσετε τα εμπορεύματα και να πάρετε τα λεφτά σας.
      Και το σπουδαιότερο, κλείστε τις ατομικές επιχειρήσεις σας και κάντε εταιρείες για να επιβιώσετε.

      Διαγραφή
  2. Ἀφιερωποίησι, ἐκκοσμίκευσι, στά ὅρια τῆς βλασφημίας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Η Βέροια πρέπει να είναι περήφανη για τον Βαρλάμη... Κρίμα που έφυγε πριν ολοκληρώσει το έργο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ