Quantcast

http://picasion.com/

Εφαρμογή συστήματος digital farming για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης από τη NOVACERT και Agrostis

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης με περισσότερους από 6.000 παραγωγούς μέλη σε συνεργασία με τις εταιρείες Agrostis και NOVACERT ξεκινά την εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων για την παρακολούθηση, βελτίωση και τεκμηρίωση της ποιότητας των καλλιεργειών των
καπνοπαραγωγών. Τα δύο ψηφιακά συστήματα είναι το ifarma και το SiMA. To ifarma είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων (Farm Management Software) με δυνατότητες: Ψηφιακής καταγραφής και χωρικής απεικόνισης αγροτεμαχίων και καλλιεργειών, τήρησης ημερολογίου αγρού και εξαγωγής αναφορών για τα συστήματα ποιότητας, οικονομικής παρακολούθησης και διαχείρισης συντελεστών παραγωγής (εφόδια, μηχανήματα, εργατικά), αναλύσεις κόστους και κερδοφορίας.
· Συνδέεται με μετεωρολογικά δεδομένα, δορυφορικές εικόνες και δείκτες, δεδομένα αισθητήρων για εφαρμογές ευφυούς γεωργίας.
· Αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης, υποστήριξης και λήψης αποφάσεων για τον παραγωγό και τον Συνεταιρισμό.

Με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων ifarma παρακολουθούνται και καταγράφονται όλες οι καλλιεργητικές εργασίες, ψηφιοποιούνται τα αγροτεμάχια και καταγράφεται το κόστος παραγωγής. Το σύστημα συνδέεται και συνδυάζει μετεωρολογικά δεδομένα, δορυφορικές εικόνες και δεδομένα από δίκτυα ασύρματων αισθητήρων για την εφαρμογή βέλτιστων καλλιεργητικών πρακτικών υπό τις οδηγίες του επιβλέποντα γεωπόνου του συνεταιρισμού.
Το SiMA είναι μια ανοιχτή και ευέλικτη ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων. Ενσωματώνει λειτουργίες παρακολούθησης αγρού (με χρήση από κινητές συσκευές), πρόβλεψης συγκομιδής, αποστολής καλλιεργητικών οδηγιών, συμβουλών και καταγραφής εφαρμογών αλλά έχει την δυνατότητα σχεδιασμού φορμών συλλογής δεδομένων από τους χρήστες έτσι ώστε να συλλέγονται, οργανώνονται και επεξεργάζονται δεδομένα από τους αγρούς.

Με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας SiMA αποστέλλονται οδηγίες και πληροφορίες στους παραγωγούς στο κινητό τους τηλέφωνο, συλλέγονται παρατηρήσεις αγρού και συμπληρώνονται τα ημερολόγια των παραγωγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ