Quantcast

http://picasion.com/

Δεν θα ανάψουν φέτος οι φωτιές τ' Αγιαννιού στην Κυριώτισσα

Μια ακόμα εκδήλωση ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μια όμορφη παράδοση σε μια από τις γραφικότερες γειτονιές της Βέροιας που φέτος δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για την αναβίωση του εθίμου του Αη Γιάννη του Κλήδονα, που διοργανώνει
κάθε καλοκαίρι στις 23 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Βλασσίου  η δημιουργική ομάδα της Κίνησης Πολιτών για την Αισθητική και την Αρχαιολογική Προστασία της ΚυριώΤισσας. Η βραδιά κάθε χρόνο περιελάμβανε θεατρική παράσταση στο τοπικό γλωσσάρι, παιχνίδια για τα παιδιά, κεράσματα και στο τέλος η βραδιά έκλεινε με το άναμμα της φωτιάς του Κλήδονα, από τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι για να καούν, με μικρούς και μεγάλους να περνάνε πάνω από τη φωτιά, όπως προστάζει το έθιμο. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των ειδικών συνθηκών (εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) η καθιερωμένη εκδήλωση του Αγιαννιού, στις 23/6, ακυρώνεται για φέτος. Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και καλή αντάμωση του χρόνου!

5 σχόλια:

  1. Ποιός ιός? Τα τραπέζια στις καφετέριες είναι κανονικά κολλητά. Ίσα ίσα με τη φωτιά, λόγω θερμοκρασίας δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.
    Φτάνει πια με αυτό το κορωνοπαραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 190 νεκροί στην Ελλάδα και οι χιλιάδες νεκροί στον κόσμο είναι πραγματικότητα και όχι παραμύθι. Η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα πολλών που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας είναι επίσης πραγματικότητα. Φορείς που λειτουργούν υπεύθυνα και ματαιώνουν εκδηλώσεις από την ματαίωση των οποίων μόνο να χάσουν έχουν, λειτουργούν υπεύθυνα και πρέπει να επιδοκιμάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι οι 90χρόνοι με βαριά νοσήματα δεν θα συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χωράει και πυροσβεστικό όχημα να μπεί εκεί μέσα. Σαν τα ποντίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ