Quantcast

http://picasion.com/

Δασοπρόσκοποι της Βέροιας διέσωσαν γεράκι

Στη διάσωση νεαρού γερακιού στην περιοχή του Νησελίου Αλεξάνδρειας, προχώρησε η προσκοπική ομάδα του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας. Το άγριο πτηνό εντόπισαν πολίτες και ενημέρωσαν αμέσως τους Δασοπροσκόπους προκειμένου να επιληφθούν του περιστατικού, όπου με τη σειρά τους το φιλοξένησαν και το περιέθαλψαν για 24 ώρες μέχρι να είναι σε θέση να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Την όλη διαδικασία περιγράφει ο Αρχηγός, Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους στη σελίδα του Συστήματος στο facebook, από όπου και αλιεύσαμε τις φωτογραφίες:
«Η προστασία της φύσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την έμπρακτη συμμετοχή και την συνεργασία των πολιτών αλλά και των φορέων. Οι πρόσκοποι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στις επάλξεις και σε αυτόν τον τομέα. Απόδειξη αυτού αποτελεί η δράση της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας. Κληθήκαμε στην διάσωση νεαρού γερακιού στην περιοχή Νησελίου Αλεξανδρείας. Αποστολή εξετελέσθη! 

Φιλοξενήσαμε και περιθάλψαμε επί ένα 24ωρο τον νεοσσό, και με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρείας επανεντάξαμε το περήφανο πτηνό στο δέντρο του και στην φωλιά του.

Οφείλουμε τις ευχαριστίες μας στην Βάσω Κατσαρέλια και στον Μπάμπη Χατζόπουλο, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που μας κάλεσαν, στον Διοικητή και στους Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρείας για την άμεση ανταπόκριση τους, στην Δασική Υπηρεσία για την ενθάρρυνση και καθοδήγηση, και στην Δράση για την Άγρια Ζωή για τις πολύτιμες συμβουλές.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ και 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ